Ха-ха-хааа, ми да, въздържането от храна (съвсем НЕ гладуване) ми спаси живота!
Всяка година, вече 29 пъти, си провеждам 15 - 23-25 дневни такива, + още толкова - захранвания, + няколко дни - подготовки... В доста години правя и по едно по-кратко - 7-8 дни на вода...
Видял съм как прекрасно действа тази методика на - примерно - 30 годишна астма, рак с разсейки, рак без разсейки, други алергии, подагра, коксартрози, високо и ниско кръвно наляг., главоболия, синузити, Шморлови телца, подобряване на зрението, промяна на лично тегло, на начин и предпочитания/ зависимости на хранене... и т.н. и т.н... През годините променях, добавях различни упражнения, според конкретното състояние на отделните участници.
Всички тези тежки, а някои - животозастрашаващи състояния се "лекуват", премахват, хората се освобождават от зависимости.. Дори зрението се подобрява, това е прекрасно...
Още преди 25 години бях написал благодарствено писмо до първия ми учител...
Чест и слава на всички, които въпреки главното, лекарствено-оперативно-облъчващо заповядано състояние на "здравеопазването", не се страхуват и търсят пътища за лечение на всичко!
Да, наистина, при всеки повод споменавам, че Временното въздържане от храна, проведено компетентно за даден човек, може да възстанови здравето му от практически всичко, което той пожелае достатъчно силно и продължително. Според мен това е важно да се знае, а твърде много хора го смятат за поредна мода, за опасен риск, най-често ми казват "Ма аз ще умра, ако го направя"... и т.н.
А поговорката, Бино, за лисицата,по-скоро за теб е писана.
Умните хора, ако знаят дадена истина и се срещнат с някой, твърдящ обратното, незабавно ще се сетят, че или те не знаят истината, или защитаващият противната теза. Ако това се случи, те няма изобщо да спорят, а ще проведат някакъв вид изследвания - или да покажат и докажат своята теза, или за да проверят истинността и...
Ако продължат "спора", то означава, че те или не са умни, или целта им не е намиране на истината, а доказване кой е по- и най-... Или още по-зле - осмиване и унижаване на опонента.
Съвсем друг е случаят, когато двама човека или две страни
изследват някаква теза. Но тогава то не е спор. И т.н., площадното (=форумно) общуване си има трудности, както често сме забелязвали... Но, докато имаме интерес, ще продължаваме.