Травъл, мисля че си прекалено суров в разсъжденията си
(то вярно, че ни е суров форумът, ама чак толкоз не бива
). Нещастие с детето е сигурно най-големият кошмар, който може да сполети един родител (поне ако говорим за истински, нормални родители, не онези, дето раждат децата си по трамваи и ги захвърлят в домове после!
) и лично аз не знам кой би реагирал на подобна ситуация адекватно, или по "правилен" или "здравословен" начин. В такива случаи човек се нуждае от подкрепа, упреците рядко водят до добро.
Мила, случилото се наистина е ужасно. И да ти кажа да се опиташ да го забравиш и да гледаш напред, знам че няма как да стане, знам че си прекалено шокирана и ще има да го помниш още дълго. Това, което най-много може да ти помогне, и за кафето, и за цигарите, е душевното равновесие, но то не се постига лесно
. Ако искаш, погледни ей този сайт
http://www.zashto-kak.hit.bg/ - има доста полезни неща, които може би ще ти свършат работа. Чети книги за положителното мислене (на мен лично ми помагат да се справя с черните мисли) - много подходящи са тези на Естер и Джери Хикс ("Поискай и ще ти бъде дадено", "Смайващата сила на емоциите" и т.н.), Джон Кехоу, Вадим Зеланд, Луйз Хей.
На физическо равнище, едва ли ще ти кажа нещо ново - гледай да ядеш много плодове и зеленчуци, пий прясноизцедени сокове и билкови чайчета. За кафето Деси правилно те ориентира към зърнените напитки - имитират кафето, а са по-полезни, продават ги в биомагазините, а и не само... Може би и някое олекотено пречистване ще ти позакрепи организма и оттам индиректно ще ти намалее желанието за стимуланти. Друго, което се сещам, е да си вземеш електронна цигара - моят баща така ги отказа. Не са много евтини, но си струва - има ефект, обаче САМО ако я използваш с цел отказване. За постоянен заместител на никотина не става.
Ами, това е, което мога да те посъветвам на този етап. Прегръдки, поздрави и много много пожелания за успех и преодоляване на проблемите
. До скоро!