Добре дошъл , PH.
Първо , ако може , да споделя нещо друго
Въобще не държа да давам мнения първи, вероятно на мнозина отдавна съм омръзнал,
, усилията ми са само в посока да задържа форума жив, защото в последните години той е "ни жив , ни умрял"
Фйсбук засмука всичко живо и не знам какво можем да направим срещу това
Давам ти лично мнение по въпросите , които ще копирам.
1. Направих пробно 3 дни на плодове и чай, просто да видя как стоят нещата. Никакви проблемиЗа 3 дни какви проблеми да има?
При липса на тежки заболявания - това е нормалното положение- да няма неразположения.
освен това, че за 4 дни (1 ден преди режима и 3-те дни на режима) нямах никакво изхождане по голяма нужда Не е имало какво да изходиш
Защо трябва да е проблем ?
Като няма - няма
Може би грешката ми е била, че съм ял само ябълкиЗащо да е грешка? Идеята на този режим не е да се изходим максимално , а да разтоварим системата
А това се е случило.
Другата ми грешка предполагам е, че не съм правил никаква подготовка преди започването на режимаЗа този режим , при това - 3 дни само , каква подготовка?
Доктор ни Емилова ги опъва по 20 дни без подготовка
По-дълги срокове ако ще правиш - подготовката ти ще бъда да направиш първо няколко такива от по 3-5 дни и готово - ето ти я подготовката
По хранителният режим - ще облекчиш рязката промяна като в паузите не консумираш проблемните храни - меса, млечни, тестяни.
При липса на тежки заболявания - няма страшно
Спомням си когато бях при консултация при д-р Хрушчов в Евпатория, той даже ми се разсърди , че съм подложил на съмнение препоръката му да почвам веднага от раз 15 дни на вода!
Бях 3 часа при него, направи ми и диагностика, а и лечебен сеанс със скъпа апаратура. Реши да ме накаже като не ми вземе пари за посещението от 3 часа
Каза - "Като не ми вярваш - няма да плащаш!"
( д-р Хрушчов е за мен тотален лекар-натуропат, суровоядец, гладолечител и сам гладуващ . Инфо за него не търсете - няма
Той е от секретните
)
- по време на режима задължително ли е да се пие само изворна вода или за плодово чаения режим може и комбинация изворна/минерална?Минералната не ти трябва никога - нито при режим , нито извън режим
. Винаги се стреми към възможно най-ниска минерализация! ( това са неорганични минерали, при определени обстоятелства имат стремежа да се натрупват и отлагат на някои места )
- какви плодове се препоръчват по време на режима, така че да се стимулира отделянето на изпражнения, а не както при мен се случи за тези 3 дни? По време на режима поне веднъж дневно ли трябва да се ходи по голяма нужда или с оглед на малкото количество (почти никаква) приемана храна може и да се пропуска някой ден?Зарежи ги тези изпражнения , те не са критерий за нищо.
По отношение на плодовете - не знам дали има значение , погледни Лидия Ковачева какво казва.
Важно е друго обаче и тук много сме писали и обсъждали-рязко ще вдигнеш ефекта , ако останеш само на сокове и чайове! А още повече, разбира се , ако е само на вода.
Такъв ли е случаят и при хипофункцията (като моя случай)?А имаш ли диагностирана хипофункция? Защото Хашимото не означава директно , че става въпрос за хипо. Може да не извие нито към хипо, нито към хипер. ( Като ,ако ще го прави , по-вероятното е да е "хипо", съгласен съм )
гладолечението е противопоказно за хиперфункция на щитовидната жлеза.Да, но ГЛАДОлечението
Плодово чаеният режим не е гладуване
За мен кратки срокове не са проблем, дори биха помогнали. Да кажат и другите какво мислят, - Елия и Вовата най-вече. Те са с голям опит.
Но ако държиш на 100% точно мнение какви видове гладувания можеш да правиш при проблем с щитовидната ( но първо го уточни какво е точно! ) , ще те пратим да четеш на едно място, където наистина знаят, и то - много
А и там за всеки вид патология ще прочетеш поне по 10-20 истории за личен опит, за щитовидната може да има и много повече.. Но трябва да знаеш руски, това е форумът: golodanie.su
Аз имам една приятелка , която често прави по 20 дни само на вода! А тя има отдавна проблеми със жлезата, даже май взима и хапчета. Но тези яки гладувания не й пречат. Иначе нямаше да ги прави
Това за сега от мен