Здравей Лин,
права си,че глутена няма къде да отиде в зърната.Но не си права за това,че не се преобразува.Има разлика дали зърната са сурови и сухи, дали са сварени, дали са покълнали с малки кълнчета или дали са поници.В пониците, в кълновете, във варените и в суровите зърна различните вещества, витамини и минерали са различни.Ако желаеш да ползваш протеини , които са от растителен произход това са кълнове от бобови растения.А животински протеин може да се ползва знаеш от какво - риба, месо, морски дарове и др.
И аз съм чела различни книги и сайтове, но не съм видяла някой на 100 % да се е отказал от готвена храна.Повечето само си пишат, но едва ли прилагат всичко.Хората, които прилагат са рядкост и те са хора наистина с тежки здравословни проблеми.Така е при мен, така е и при моята позната.ДА, човек се чувства прекрасно в началото, но с течение на времето ако храненето не набавя всичко необходимо се явяват дефицити.Така и ние в началото по 3 - 4 месеца карахме без кълнове, но кагато започна да пада белтъка и хемоглобина се осъзнахме.Гладът не е всичко.Ако Бог не даде изцеление и да гладуваш полза няма.Има полза ако направиш глад за прочистване, но може и да не се излекуваш.Ако гладът лекуваше всичко аз нямаше да съм на суров режим.С поредни гладувания щях да оправя всичките си проблеми със здравето.Истината е,че причастието когато се вземе с много силно осъзнаване и разкаяние за някой грях е много по - силно от каквото и да е гладуване.ЗАтова сега вече не гладувам, достатъчен е само 1 ден - 24 часа на вода или сух глад.Но само който го е изпитал на гърба си той го знае.Иначе гладът наистина прочиства и възстановява, но понякога когато не се прави правилно може и да навреди.Освен това гладуваш ли трябва активно да почиваш и да нямаш ангажименти вкл. и деца.ЗАщото те изискват грижи.Когато аз съм правила дълги гладувания съм вземала почивни дни.Така е правил и Димитър Станев, но не съм имала други ангажименти.А дали се оправят хормоните с глад според мен не.Това са изпитания тук на земята и Бог ги дава с някаква цел.Режимът на хранене помага само за да облекчим поне малко страданията си от някои болести, но излекуването е трудна и тежка задача и без Божията помощ нищо не става.
Поздрави !