Здравейте. Най- накрая ми остана време да пиша и най- вече след близо година следене на форума едва наскоро успях да си направя регистрация. (имаше проблем с отговора на въпросът...) радвам се, че се е отстранил проблемът.
Малко за мен, надявам се няма да е дълго и скучно
Казвам се Иан (няма грешка...). Като малък водех доста недравословен начин на живот, никога не съм бил с излишни килограми въпреки непрестанното ядене на чипсове, пици сандвивичи и прочие, но когато станах на 21 малко след рожденият ми ден ми поставиха диагноза рак на тестиса 2 Б стадий с разсейки в лимфите... Разбира се драмата беше голяма, тогава напълнях доста след вичиските химио терапии и глупости. Слава богу всичко мина успешни и от тогава поех по пътя на диетеите и УЖ здравословният начин на живот. Бях година и половина на Дюкан, след това 3 години на КЕТО. Последната година на кето изпитвах адско влечение към вегетарианството, както мисловно и душевно така и тялото ми искаше растителна храна. Започна да ми се гади от месото от млечните, умирах за една боб яхния и прочие. В един ден реших, че ще зарежа кетото и изядох един банан (беше като най- вкусното нещо на света) и една купичка боб яхния. На сутринта целия бях подут, с брутално главоболие, бокли в корема газове, дори не отидох на работа защото просто не можех да изляза от нас. Пак се върнах на кето, но не спрях да чета относно вегетарианството и отчасти веганство. Чувствах, че е моят път по който искам да поема но явно организмът ми беше толкова затлачен и прецакан от това Кето, че мислех че няма измъкване. Попаднах на този страхотен форум и след близо седмица нон стоп четене се реших. Купих си пробиотици надявам се няма да го приемете като реклама но всичко при мен се оправи с Про Комбо, явно проблемът е бил в червата ми. Половин година на големи газове и мъчение, но на изцяло растителна храна и все едно след това се отвори рая. Ще се опитам да съкратя, за да не ви натоварвам и досаждам
Вече три години съм почти изцяло на растителна храна. Всичко в живота ми се преобръна. Знам, че хората не ми вярат, но мисленето ми се промени, навиците, възприятията за света, изчезнаха ми трите фобии които имах - насекоми, височини и страх от тъмното. БУквално не можех да стоя сам вкъщи, изпадах в паника, постоянно мислех че някой ще дойде да ме убие, мислех си че имам психични проблеми дори. Доста четох и разбирам защо това е приключило след като съм спрял месото, но приятелите ми мислят че си въобразявам, но както и да е важното е че се чувствам перфеткно сега. Всички показатели са перфектни. Стахан страшно спокоен, енергичен наспивам се перфектно. Единсвеният проблем, който имам все още е, че понякога ми се появавя една лека тъпа болка в корема, която стои с дни. В момента в който изям едно кисело мляко и за 15-20мин всичко минава. Не знам на какво се дължи това и се надявам да мине с времето. Съжалявам, че пропуснах запетайките по горе, просто толкова мноог бързам да напиша това което ми е на ум и се вълнувам, че най- накрая станах част от този прекрасен форум, че не ми остава време за знаци
Продължавайте в стщият дух, знам че има фейсбук групи, но няма нищо по вълнуващо да се прибреш вкъщи, да отвориш форума и да четеш с часове както едно време, а не както е сега, всичко да ти е в ръката и да става на момента. Много ми помогнахте със всички теми и коментари, благодарен съм, че ви намерих.