Здравейте на всички! Следя и сайта и форума от месец-два и така се увличам всеки път в четене, че все не ми остава време да напиша нещо за себе си. Пък по някои въпроси ми се иска понякога да оставя мнение и реших, че етикета повелява първо да се представя:) Сравнително "млад и зелен" вегетарианец съм (учителят ми по йога казваже, че за да си стоиш по 30мин примерно на главата и да има очистващ и здравословен ефект трябва да имаш чиста кръв, пък кръвта се пречиствала след 10 години вегетарианство, та в тая връзка аз имам някъде към петилетка да се чистя още
Преди години като спрях да ям месо и да се интересувам от малко по-различен от конвенционалния бг стил на хранене все ми казваха, че съм се сбъркала нещо. Аз четях и се смеех, казвах че това е само първа фаза на умопомрачението, после идва веганизма и вече неспасяемите са суровоядците
Шегувах се, но още тогава имах желанието да продължа напред с промените и то не само в режима на хранене и малко по-малко май съм направила още половин крачка. все по-рядко ям млечни, дори вече киселото мляко не ми е така любимо, а за сиренето наистина установих, че ако се накисне достатъчно за да му се изкара всичката сол, то вкусът му е като на тебешир. Само тая извара от козе мляко дето баба ми я прави може да ме изкуши, но пък то само няколко пъти в годината имам късмет да я пробвам. Когато имам възможност си правя по някоя сурова манджа, ако не - започвам храненето с огромна порция салата.Толкова ми стана хубаво като открих сайта на Мер и форума! да се чуди човек да вярва ли - имало и други "сбъркани" българи и най-после ги открих! радвам се да се присъединя към вас и да се уча от споделения опит. късмет на всички