Това са глупости,един случай,който не можем да познаваме в детайли,яли соя,кълнове ,ядки,плодове и зеленчуци,ама,как ,по колко,много въпросителни
Ако трябва да се опишат всичките случаи на болни от другото хранене деца,няма да им стигне целогодишното вестникарско издание
Ние не сме суровоядци на 100%,ядем варени ориз,леща ,картофи. Месо и млечни,не. Е случва се на някой празник да хапнем баница,на коледа пих капучино с морковен пай,не сме крайни и не си налагаме насилствени ограничения.Но например, на бъдни вечер само питка содена и салата,на коледа само сърми и салата. Пая беше късния следобед като вечеря.
Позволяваме си по нещо любимо понякога. :Appetit_17:Но през другото време не вкусваме млечни.Не ни и липсват.Ужасно задръстват със слуз.
А статията много гадно манипулира. Хора които са невежи могат да се стреснат,макар ,че невежи вегани трудно се срещат
Витамин Д се получава от слънцето в количества достатъчни за да се живее добре. Дори и зимата в хубав ден да се напечеш ,получаваш доза за месец.А за протеинната недостатъчност е направо смешно.
Суровите ядки,семена кълнове,ленено масло и семе,дават много по-добри протеини от месните и млечните. Едно ястие Khicheri-ориз и леща сварени с масло,дават много повече и пълноценен протеин от свинска пържола
Наблюдавайте се,еспериментирайте,правете нещата с ясно разбиране и удоволствие,не се насилвайте.
Всичко постепенно ще се получи добре,ако го искаме.
Нищо полезно няма в сварени и преработени млека,единствено домашно подквасено и то само заради бактериите,но като претеглим минусите.......,всеки си решава.
Направи си един експеримент,спри млечните за две седмици,определено нищо няма да ти стане,и след това изяж парче кашкавал,сиренце или една пица. Виж как ще се чувстваш.