Не съм сигурна с помощта на какво е поставена диагнозата, но определено както и ти си предположил става въпрос за крампи.
Семейството на Андрейко са будни хора и правят много неща, за да се оправи детенцето: всеки ден слънчеви бани, масажи с масло от лавандула, разходки, добавки, включително и такива стимулиращи отделянето на собствени стволови клетки в тялото, структурирана вода, музикални записи на Симеон Симеонов, класическа музика и още куп други неща.
Към 25.02.2014г. баща му споделя в групата следното: „Андрей много се стяга и плаче и мускулите го заболяват от стягането. Лекарствата, които взима са основно за да спрат тези стягания и да отпуснат мускулите и да го направят да се чувства по-комфортно. Лекарствата не му действат или поне не достатъчно.
След като го наблюдавах и размишлявах разбрах, че това е естествен процес на организма, за да си възобнови способността да се движи и да се прокарат нови пътища в мозъка в центровете на движенията, които са разрушени в момента. Тези стягания, които се получават, не се управляват съзнателно от Андрей. Това, което започнах, е да използвам тези стягания на мускулите, за да го уча да се движи. Започвам от това да го уча да си държи главата изправена. Не знам колко време и как ще се развива възстановяването на двигателните му способности, това ще го разберем в бъдещето.
На клипчето изглежда, че е в съзнание, но за момента обратната връзка е много слаба. Не успяваме да му привлечем вниманието с нищо, поне за сега. Доста болка преминава през Андрей и се надявам, че тя ще му помогне да се възстанови.
Той е изключително силно и борбено дете. Едно малко геройче.
Благодарим ви приятели, за всичко, което правите за Андрей и за нас, благодарим ви, че ни подкрепяте по всякакъв начин. Всички вие приятели ни давате много кураж, сила и надежди да премини през тези трудни моменти за нас.”
Детето определено се възстановява, но когато отворих темата тук, ми беше изключително тежко да го гледам как се мъчи с тези стягания. Моля се тялото му напълно да се възстанови. Благодаря Zloqd за отделеното внимание и загрижеността.