Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Привет и от мен :)  (Прочетена 3459 пъти)

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Привет и от мен :)
« -: 04-02-2010, 15:25:38 »

Здрасти на всички,
Направо потресаващо ,че чак сега се включвам-не инкогнито.Казвам се Емилия и съм от София.На 22 години.Доста неща са ми в главата -така да се каже ,имам много раностранни интереси- история,барабани,йога,фотография,компютри,журналистика. Не знам дали един живот стига за всичко ,което човек може ,а и иска.!.!.Искам да съм като онзи Сен Жермен-никога да не умирам.. ;D :sorcerer - emotloader: М/у другото да вметна книгите Ян ван Хелинг са доста адекватни-препоръчвам.!
Може да се каже ,че и аз съм от търсещия тип-с много идеи ,мн чувственост към всичко ,което правя и става около мен,градя самосъзнанието си ,както)чета( и всички други тук.!. Стремя се да привличам все повече позитивни хора,ситуации..
Именно за това и понякога )признавам( страдам ,когато не намирам разбиране и хора,които да са "на моя акъл"-тъпо звучи знам.А и все пак наистина -човек трябва да се замисли -щом такива хора са около него ,значи той не се различава-подобното привлича подобното..Както и да е -драмата не ми е ,че приятелите ми ядат месо или ,че не са на място ,когато трябва-напротив просто имам нуждата от по различни емоции,друго ниво на общуване и от хора на друго ниво.Затова и се радвам ,че пиша тук; че има и други хора)предполагам( които се дразнят на масата ,не се чувстват нейна част-търсят баланса и хармонията и с чувство и доброта катерят духовния си път..
Да се върна на темата относно храненето като част от пътя -от някъде 2 години макс чета сайта- земя на заем.Когато имам ? обикновено питам в тук.Но чак сега се представям.
Преди 3 години и малко отгоре се реших окончателно да спра месото.Всъщност и като по-малка не съм го обичала много ,не съм била адиктната ни най-малко , ситуацията по-скоро напомняше класическото бг семейство,което не сяда на масата без бял хляб и мръвка на масата..Около мен ,разбира се,всички реагираха  :surpris_22: Луда ли си ,как ще си набавяш необходимите съставки за организма.Не се ядосвам на люде,които предпочитат нещо различно от мен-мисля че човек трябва да яде,пие и прави това,което го ощастливява,с което вярва,че е здрав,мислещ,хармоничен -такива неща..За мен не е месото просто-избор.!
Престанах да убеждавам когото и да било..няма смисъл и без това.
Да продължа нататък. Признавам ,че изпитвах сериозен афинитет към млечните производни  :Appetit_17: Спрях ги чак сега за последните пости-опитах дали ще се чувствам добре-ненапрегната ,тъй като е важно без насилие. И засега съм ок.По повод на коравоядството  :D - опитвам малко по-малко..Трудно ми е предполагам защото нямам някой важни пособия-блендер за ядковите млека и т.н. Не е непоправимо.. :) Иначе го давам директно на ядки,плодове ,салати ,чайове.Много сполучливи рецепти има и в сайт-благодарско за споделеното!
Длъжна съм ) ::) ( да призная ,че имам моменти , в които съвсем противно на "канона " за здравословно хранене-от време на време пуша или пийвам някоя и др чаша вино или бира..Разбира се ,осъзнавай го.. :Confus_3:
Ами толкова за представянето ми.. С интерес чета и вашите представяния :Content_22: Надявам се при нова организирана среща в София -да имам възможност да дойда и да се запозная лично с всички..Хубав ден !!

Активен

kobretta

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 59
Re:Привет и от мен :)
« Отговор #1 -: 04-02-2010, 15:59:00 »

Здравей  :flowers2:
Активен
Свою болезнь ищи на дне тарелки.

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #2 -: 04-02-2010, 16:02:41 »

Здравей Емилия,и добре дошла не инкогнито  ;D  :flowers2:
И аз като теб искам от всичко да опитам и много неща да науча и направя, а времето няма как да стигне  ;D
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #3 -: 05-02-2010, 01:40:30 »

Цитат
По повод на коравоядството   - опитвам малко по-малко..Трудно ми е предполагам защото нямам някой важни пособия-блендер за ядковите млека и т.н. Не е непоправимо..  Иначе го давам директно на ядки,плодове ,салати ,чайове.
Здрасти! И аз нямам блендер - но това не ми пречи да съм изцяло на сурово. Тъй, че продължавай да го даваш директно на ядки, плодове и т.н. Успех!
Активен

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
« Отговор #4 -: 05-02-2010, 11:27:44 »

emiliya, добре дошла и от мен!  :flowers2:

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #5 -: 05-02-2010, 13:40:48 »

оха,музикантка (: здравей!
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #6 -: 05-02-2010, 20:39:13 »

Направо потресаващо ,че чак сега се включвам-не инкогнито.
Здравей Емилия. И аз много рядко "излизам на светло". В този форум по-скоро правя изключение.
История, йога, компютри - дотук три съвпадения.

Здрасти на всички,
.Искам да съм като онзи Сен Жермен-никога да не умирам.. ;D :sorcerer - emotloader: М/у другото да вметна книгите Ян ван Хелинг са доста адекватни-препоръчвам.!

Напълно те разбирам - затова овладях кхечари мудра - описал съм във форума как, но преди да пристъпиш към овладяване си намери гуру (не е задължително той да я владее, важното е да прочетеш какво съм писал за нея - няма да го намериш другаде в нета, защото обикновено се пази в тайна) и го предупреди какво смяташ да правиш (наистина е доста опасно човек да я овладява сам). След като веднъж се научиш няма проблеми.  :peperudi:

Затова и се радвам ,че пиша тук; че има и други хора)предполагам( които се дразнят на масата ,не се чувстват нейна част-търсят баланса и хармонията и с чувство и доброта катерят духовния си път..
Тази мисъл много отдавна ме човърка - най-после накой да и даде точна формулировка  :)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 11-02-2010, 15:28:03 »

ХАХХА  Discworld ,да свиря-- по-скоро се правя  tooth  :whistling2 - emotloader: На уроци го давам още -но съм от общо 8-9 месеца-слабо..!
Zloqd,  за кхечари мудрата по прочетох мъничко..Намерих и йога център -така че ще действам.Дали можеш да кажеш нещо за сомати  и как се овладява??
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 11-02-2010, 20:10:31 »

За овладяването на сомати първо трябва да се постигне дева-деха (божествено тяло). То няма нищо общо с физиеското тяло, а се получава, когато се свържат прана, апана и джива. Това тяло може да съществува извън физическото тяло, да бъде видимо т.е. напълно материално. Хората го наричат дух.  Пред мен има още много практика докато стигна дотам.
Тези неща са обяснени доста подробно в даоската литература(наричат го положителен янски дух) , но аз мога да ти дам такава само на руски език. Не трябва да се действа прибързано - безсмъртният даос Люй Дунбин имал около 3000 ученика и от тях около 800 не са успели да се върнат към живота.
Като начало трябва да си изработиш навик да дишаш предимно с корема, отколкото с гръдния кош и да постигнеш колкото се може по-равномерно и незабележимо дишане(кевали-кумбхака). Също така езика винаги по време на практика да е допрян до небцето.
Целта на постигането на такова тяло е да можеш да получаваш енергия, когато си извън физическото тяло, защото със сигурност ще ти трябва доста, за да го върнеш после към живот.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #9 -: 11-02-2010, 20:36:44 »

Здравей и добре дошла  :peperudi:
Активен

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 11-02-2010, 20:59:29 »

Здравей Инка,добре заварила  :Content_22:
Zloqd ,сподели ,ако практикуваш или в бъдеще овладееш сомати-то.Ще ми се навляза ,но лека -полека -ще стане :)За целта ще трябва доста литература ,а и пътувания предполагам-искам да  видя (някой ден)тибетските лами и свами..хехехе да утопично звучи,но няма невъзможни неща!! :sorcerer - emotloader:
Активен

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #11 -: 11-02-2010, 23:00:07 »

ХАХХА  Discworld ,да свиря-- по-скоро се правя  tooth  :whistling2 - emotloader: На уроци го давам още -но съм от общо 8-9 месеца-слабо..!

готова си за бг ъндърграунд сцената значи tooth
Активен

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 11-02-2010, 23:26:05 »

И аз съм се нагледала на леймъри в ъндъра!! :Content_4 - emotloader:
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #13 -: 02-03-2010, 14:19:35 »

Еми, ти спортуваш ли и ако да какво?
Когато четох за пръв път постовете тук и видях думата цомати нищо не ми говореше, но прочетох една книга на Мулдашев, за която преди малко писах и в раздел Книги и там ми се изясниха разясниха разни неща, макар и скромно :). Пише, че за нашата раса или цивилизация е изключително трудно постижимо състояние и че главната му цел е обогатяване на генофонда на човечеството. Нз дали си чела книгите на Мулдашев, но ако не си ти ги препоръчвам, защото ще се обогатиш по въпроса, а и по други такива
 :love_026:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 02-03-2010, 20:27:12 »

В "Портите на дракона" е описано как съвременния патриарх на даоската школа изпаднал за 3 дни в сомати и бил върнат към живота благодарение  на подготовката на своите учители: те изнесли всички ински предмети (това са металните остри предмети) от стаята, погрижили са се времето на определено разстояние от къщата да е слънчево и са прекарали времето в бдение около тялото. Освен това му е било приготвено нещо за захранване. Ако не са били те при това негово първо сомати той просто е щял да стане история.
Обикновено напредналите майстори дето ги заравят за по няколко години като ги изровят изглеждат по-млади отколкото преди това.
На който му е интересно да чете повече да търси за лама Итигелов  - той е влязъл в това състояние през първата половина на миналия век със заръката да извадят тялото 75 години след това (станало е през 2002). Тялото е излъчвало топлина и си е променяло теглото с +-1 килограм.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #15 -: 02-03-2010, 20:38:09 »

Хммм, това е много интересно Злояд , а чувал ли си българин да достигне самадхи ? В няколкото книги , които съм прочел за йога е описано ,че само гуруто ти може да ти даде самадхи.
Активен

emiliya

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 03-03-2010, 15:16:03 »

Еми, ти спортуваш ли и ако да какво?
Когато четох за пръв път постовете тук и видях думата цомати нищо не ми говореше, но прочетох една книга на Мулдашев, за която преди малко писах и в раздел Книги и там ми се изясниха разясниха разни неща, макар и скромно :). Пише, че за нашата раса или цивилизация е изключително трудно постижимо състояние и че главната му цел е обогатяване на генофонда на човечеството. Нз дали си чела книгите на Мулдашев, но ако не си ти ги препоръчвам, защото ще се обогатиш по въпроса, а и по други такива
 :love_026:

Инка, по повод спорта - не съм била никога свръх спортна натура.Предпочитам йога занимания. :)
От Мулдашев съм чела  "От кого сме произлезли"-добра книга определено.Доста неща разкрива(само по пътя на науката и логиката)за произхода на човечеството от Тибет.Предполагаемата визия на лемуриец.Генофондът.Интерес ми представляват и книгите на сънародничката му Блаватская(определено е знаела доста неща).
Хммм, това е много интересно Злояд , а чувал ли си българин да достигне самадхи ? В няколкото книги , които съм прочел за йога е описано ,че само гуруто ти може да ти даде самадхи.

Не мисля че като цяло има много европейци или неазиатци изпадали в състояние на сомати.Аз го отдавам на изключителната потребност към материалното при последните.Предполагам ,че огромна роля има духовният ти учител да те подготви,но от теб зависи дали си достатъчно силен ментално и дали си чист,за да влезеш и останеш в това състояние.Не лека задача :D Смисълът ,мисля,е да се запази въпросният генофонд при глобална катастрофа.Доколкото разбирам това означава ,че вероятно не се касае за българи,казахстанци или дори за човеци..по-скоро представители на предходните цивилизации..знам ли  ???
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 04-03-2010, 21:13:20 »

Въпроса не би трябвало да е "може ли българин да постигне самадхи" , а може ли въобще някой живеещ в България (дори и индиец) да го постигне". С напредването на практиката си все по-активно се превръщам в пасивен пушач - усещам комшиите през панелата. А тук не е като в Индия да идеш в ашрама и да си гледате зеленчуци или да хванеш по джунглите - там все някакви плодни дървета ще се намерят. Ако може да се иде някъде където на спокойствие да се премине към алтернативен начин на хранене (слънчева светлина, въздух) не би трябвало да има проблеми.  А колкото до предварителната нагласа европеец/неевропеец  преди да се родим всички имаме еднаква ценностна система (преди да започне сегашното ми прераждане ми проведоха инструктаж кои грешки да не повтарям и към какви ценности да се придържам). Повечето хора още докато са в утробата забравят за това.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #18 -: 05-03-2010, 08:09:22 »

:kisss:Хай сега, не било като в Индия... ееееееее, че не е чак като в Индия , не, ама ела в моя ашрам и виж градинката ми...че е трудно да я опазая от гадинки, трудно, ама баба ви съ недава ,бе деца ,не се дава...Не знам дали съм споделяла, ама пак ще  ...аз оставям в нашата градина лайката и глухарчето да ми помагат в неравната борба...как ...ще прочетете в екоземеделието...Зеленчуците не ги пръскам,...сея по-вече и което оцелее...оцелее...50/50.Трудното  е с плодните дръвче...опитвам да пръскам с чеснова, копривена отвара...ама трябват доста големи количества...Опитвам се да убедя комшийте и те да не пръскат...цъ- не успявам :surpris_23:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Страницата е създадена за 0.114 секунди с 23 запитвания.