Абсолютна грешка! Всички знаем колко са важни за метаболизма мастните киселини! Масово и моите кифло-колежки ядат обезмаслено мляко, заедно с пакет бисквити, примерно
Или не си взимат от хубавите мръвки в стола (месото е качествено тук), заради високия холестерол, а после блъскат брускети с транс-мазнини...
Отслабва се от отрицателен калориен баланс. При някои по-лесно, при други по-трудно. Ако има специфичен проблем с обмяната, хормоните, целулит и т.н. се налага да се предприемат специфични мерки. При здравите хора обаче, този механизъм винаги работи. Остава всеки индивидуално да открие за себе си храните или хранителните комбинации, които неминуемо водят до напълняване. При мен това е шоколадът, както и комбинация хляб с масло например. Откакто ги избягвам поддържам теглото си. Иначе, както горе писах, и аз преди залитах по магическите добавки, но истината е една - човек трябва да е готов да излезе от зоната си на комфорт, ако се налага. Това се отнася и за храненето и за движението.
Преди тренирах доста тежко 2 пъти в седмицата и непременно ходех на планински преходи уикенда. Стигнах плато и можех да продължа по утъпканата пътека, но реших че трябва промяна. То пък се случи така че си намерих квартира на 6тия етаж в кооперация без асансьор (имам от дете проблеми с коленете, но я наех). Разредих тренировките, тръгнах на танци, да не забравяме и разходките на кучето, поне по 4 часа на ден. Живея доста динамично, понякога не мога да ги понасям тия стълби
но си знам, че дори да хапна малко повече, до края на следващия ден вече всичко е изгорено. Казвам това заради заетите хора - и аз съм доста ангажирана, затова гледам да си създавам такива условия в ежедневието, че да нямам друг избор освен движението. Малко е грубо на пръв поглед, но работи
хем е неусетно, хем е резултатно