Здрасти от мен!
От дълго време търсих суровата алтернатива на овесените ядки за закуска и от месец и половина си покълвам обикновена пшеница, камут (любимата ми!!), ръж. Опитах да покълна шпелта на 2 пъти, но замирисваше отвратително гадно и покълваше много много бавно, затова се отказах.
А в закуската ми освен покълналите зърна слагам накиснати ядки (лешници, бадеми, орехи), семена (ленени семена на пудра, сусам, тиквено семе, слънчогледови кълнове) и за да си го направя сладичко слагам банан, фурми или нерафинирана кафява (влажна) захар (очаквам новата реколта мед и ще пробвам с него, тъй като в момента всичкият наличен е кристализиран и твърд). Става разкошно и се чувствам много добре!
За дължината на кълновете, аз експериментирам .. в момента се поувлякох и имам една огромна кутия с 2-сантиметрови кълнове, вкусни са и свежи като краставичка, но корените им се сдъвкват много трудно.