Nel , сега съм в сесия към края на месеца ще се прибирам в Русе, така че ще намерим и двете време, за да се срещнем
Отностно ядките съм убедена, че всеки ще сподели мнението, че без тях не може. Те са богат източник на важни хранителни вещества,съдържат мононаситени мазнини, протеини, фибри и минерали като магнезий, мед, цинк, селен и фосфор. Само в 65 грама от тях има толкова белтъчини, колкото в четвърт килограм постно месо.Метаболизмът може да се засили чрез консумацията на десетина ядки дневно.Ядките също така предпазват от сърдечни болести и се използват много често при диети, защото засищат(30 грама са около 150-200 калории). Сега обаче попаднах на това как трябва да се сухраняват и се зачудих дали има значение дали се купуват насипно или в пакет(което си мисля, че е по-добре).
Ядките обаче могат да се превърнат и в отрова, ако не се съхраняват правилно. Според лекарите те задължително трябва да се държат в непрозрачна опаковка и на прохладно място. Това не само запазва качеството им, но и гарантира, че няма да се образуват плесени и афлатоксини. За съжаление повечето ядки на пазара се предлагат в прозрачни опаковки или дори в отворени отопляеми витрини, предупреждават медиците. между другото сега хапвам сурови бадеми... за пръв път си вземам, но се оказаха доста горчиви
предпочитам бадемите или белените семки.