Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ЖЪлт фасул?  (Прочетена 4467 пъти)

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
ЖЪлт фасул?
« -: 24-08-2010, 08:48:46 »

Искаше ми се да разбера дали може да се косумира суров??? До сега винаги сме го правили леко задушен с копър и чесън, но нали се старая да е сурово, та се замислих. Ако знаете и някоя друга рецепта ще съм благодарна.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #1 -: 25-08-2010, 01:01:18 »

Искаше ми се да разбера дали може да се косумира суров??? До сега винаги сме го правили леко задушен с копър и чесън, но нали се старая да е сурово, та се замислих. Ако знаете и някоя друга рецепта ще съм благодарна.

Нищо няма да ти стане ако го ядеш суров два пъти в седмицата по 100 грама.  Жълтият зелен боб е по вкусен от зеленият зелен боб.   И в двата вида има леко токсични съставки в суров вид но от години слагам по една шепа в  сокоизстисквачката и не съм каталясал още :)
Не бих ял суров зелен боб,  трудно търпима отврат е !
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #2 -: 25-08-2010, 01:21:26 »

Зелен, жълт...мариноваме и ядем.
Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #3 -: 25-08-2010, 09:18:50 »

А маринатата каква да е? Тази, която е за патладжана /сол лимон и зехтин/ дали е подходяща и за колко време да престои?
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #4 -: 25-08-2010, 19:11:46 »

А маринатата каква да е? Тази, която е за патладжана /сол лимон и зехтин/ дали е подходяща и за колко време да престои?

И аз се интересувам, защото откъснат и задъвкан е притеснително кофти на вкус.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #5 -: 25-08-2010, 20:57:20 »

Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #6 -: 26-08-2010, 13:36:31 »

Мерси много!
Току що си забърках маринатата и сложи фасулчето да се кисне. Утре по това време ще го опитам и ще пиша как е.
Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:ЖЪлт фасул?
« Отговор #7 -: 27-08-2010, 13:58:52 »

Нещо не ми се получи. Стана много кисело и сладко. Следващия път ще сложа повече водя и по малко захар.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.057 секунди с 23 запитвания.