Давам старт и аз на моя дневник. Ще съм благодарна на съвети и мнения относно менюто ми. Напоследък така се провежда горе-долу режима ми:
сутрин - сок, към 10-11 часа - плод
обяд - обикновено си нося от вкъщи кълнове и ядки
следобед до 5 часа - ако огладнея хапвам нещо (банан, праскова, ябълка..)
около 6 часа - сок отново
и по-късно - салата от домати, краставици...или ядково мляко + плод
Напоследък кълновете заемат по-малка част от менюто, понеже от част от тях ми се подува много стомахът, имам чувството понякога, че не ми достига въздух..не знам дали си внушавам, но никак не е приятно. Започнах да махам обвивката на лещените и нахутените с идеята да намалят дразненето, донякъде се получава. Люцерна покълвам обикновено, но напоследък от жегите все се вкисва. Ядките и семената са предимнно орехи, лешници, бадеми, слънчогледово, тиквено.
Работя пред компютър, така че движението не е мн застъпено през работния ден, но опитвам да наваксвам с изминаването на пътя до работа на отиване и връщане пеш (около 10 км общо) и изкачване по стълбите до 8мия етаж (най-много 2 пъти на ден). Предстои ми съвсем скоро да сменя средата си и може би част от навиците си (за една година заминавам за Франция). През този период се очертава да имам повече свободно време (или поне не толкова прекарано пред компютъра), иска ми се сутрин да потичвам в някое паркче, но ще видим какъв ще е графикът.
Дотук накратко, ето какво хапнах днес:
7 часа - жабурене с шарлан след това чаша топла вода
9 часа - сок от ябълки, чушки и един розов картоф (към 300 мл излезе)
10.30 ч. - 3 праскови
13.30 ч. - 4 круши
това е засега, като се прибера от работа смятам да направя сок от цвекло, моркови, краставица, зел. чушки и магданоз
и предполагам около 8 часа - салата домати, краставици, орехи, босилек, зехтин, лим. сок
Снощи си поръчах от Зоя.бг стрити пшенични стръкове, от утре или сряда ще включа и тях, четох, че най-уместно е сутринта да се приема.
Свеж и усмихнат ден на всички