В Пловдив има една фирма, която продава компютри и монитори втора употреба и до колкото знам изкупува или по-скоро приема стари такива, които отремонтирва или ползва за части. Намира се някъде до ректората на ПУ-то, но не помня нито име, нито адрес (май хич не помогнах).
Освен това има едно магазинче за стари реставрирани или ремонтирани вещи, което се намира на един от ъглите на Заимов (пресечната на Главната, която започва от Джумаята) - на ъгъла с парка.
Това с podariavam.com е много добра идея. За по-старата ни техника и аз подарявах на мои роднини, но вече се изчерпват и те и не знам на кой да подарявам, може би и аз ще пробвам с този сайт, когато става въпрос за техника. Защото е глупаво да подариш на някой нещо и той да го складира в мазето или да се чуди какво да го прави.
Иначе в Пловдив се организира от време на време Битак (вчера имаше един такъв на Отец Паисий) вече за втори път. Но понеже е все още малко популярен и малко хора имаше. Беше изключително интересен (предлагаха се даже много ценни стоки за малко пари) и се надявам да придобие голяма популярност. И аз участвах, макар че продадох само 3 неща за по 1-2 лева. Но си мисля, че ако се превърне в събитие, което се организира регулярно всяка година или през няколко месеца, ще се получи много добре (даже кметствата може да участват в това да придобие популярност и регулярност). Представете си какъв reuse ще се получи и този, който има нужда от нещо ще може лесно да избере и да си вземе.