Здравейте!
Виждам, че темата е старичка, но ме сърбят ръцете да внеса към нея и моя 10 годишен опит с въпросния проблем и други.
Накратко: през втората седмица от раждането си кожата на дъщеря ми първо рязко изсъхна, появиха се ситни пъпчици на гъсто по цялото тяло, зачервиха се и станаха рани - целият този процес отне 3 дни. Просто нямаше здраво място по нея, не спираше да плаче. Поставиха диагноза- остра форма на атопичен дерматит. Калиев перманганат, кремчета... но в момента в който не я мажех всичко отначало. На 6 месеца /през пролетта/ сенна хрема, астма. На 2 години - възпалена трета сливица, нарушена имунна система, невъзможност за съсредоточаване /възможна реакция от ваксина?/, физическа хиперактивност. Понатрупа се доста!
Решение на проблемите в течение на годините:
1. Хранене и чистота.
Постепенно преминаване към растителна храна, колкото се може повече сурова и чиста от изкуствени торове. Никакви цивилизовани пакетирани храни от порядъка на вафли, чипсове, зрънчовци, шоколади, бонбони, бисквити и т.н. Всичко приготвям със собствените си ръце - децата ми не са лишени от нищо. Ядат и шоколад, и бисквити и бонбони - просто те са домашни и предимно сурови.
Чистотата за децата с атопичен дерматит е изключително важна. На 3 годинки започнах да изчиствам тялото на дъщеря ми с котешки нокът и един микс от билки /маточина, валериана, мак, лавандула/, тогава ползвах продукти на „Вижън“. Месеци наред изкарваше храчки, чак се уплаших. За 2 години се простихме с астмата, а за още 1 и със сенната хрема.Заработи и имунната система. Третата сливица се успокои и сви /бяха ни препоръчали операция, която отказахме/. Дерматита вече беше под контрол. появяваше се при силен емоционален стрес и смяна на сезоните, но се справяхме. Към чистота не забравяйте и облеклото - по възможност естествени материи, поне тези които се докосват до кожата. Въздухът удома се пречиства с йонизатор.
2. Вода.
Колкото е възможно по-прясна. Често посещаваме изворите. Структурирам я с шунгит и силиции.
Жива и мъртва вода.
Пиенето на жива, структурирана вода действа благотворно върху дерматита. Мъртвата се прилага външно - правят се компреси със затоплена мъртва вода на огнищата. За 1-2 дни затихват. Ползваме я и за капки за нос, гаргара, много ефективна при диария, гъбички на краката и ръцете, вагинални промивки и много други.
3. Козметика.
За нас най-добра се оказа серията А-дерма на Екзомега. Но добра работа вършат и кокосово и какаово масло, както и бадемово и от облепиха.
4. Високопланинско климатолечение.
Чистият планински въздух над 2000м н.в. действа отлично върху проблемна кожа и в частност дерматити. Събират се групи за лечение в база на Белмекен. Правят се процедури, гимнастика, диета. В първите години при обостряне на дерматита на детето, просто резервирах стая на Алеко и за 2-3 дни положението влизаже в по-нормални граници. По възможност поне веднъж в годината се качваме на някоя висока хижа в Рила за 1 седмица.
5. Хипнотерапия.
Тъй като нещата никога не са само на физическо поле е добре да се обърне внимание и на вътрешния свят на детето. Методът се прилага по следния начин:
когато детето заспи след първата минута до петнадесетата мозъкът функционира в тета фаза - отворен е
канал към подсъзнанието. В тези минути можете да заздравите връзката с детето си. Може тихичко да му кажете, колко прекрасно дете е, че го обичате и се радвате, че е избрало именно вас за родител и въобще всичко положително, което ви дойде от сърцето. Ако искате да програмирате определен модел на поведение може да му кажете например, че е много отговорно и съсредоточено дете /ако през деня е твърде разсеяно и много забравя/, че приема всичко в ежедневието спокойно /ако през деня нервничи/ и т.н. При болести ви е нужно само да знаете дадено физическо състояние на какъв психо-емоционален проблем отговаря. Например при Атопичния дерматит е повишена чувствителност и неприемане на себе си. Положителната програма, която се закодира в подсъзнанието е: „С любов и мисли за радост и мир защитавам себе си. Прощавам си миналото и го забравям. Свободна съм още в този момент“. Това стихче беше първото нещо, което детето ми научи наизуст. Колкото пъти се сещах през деня я карах да го декламира. Когато се научи да пише ѝ обясних, че ще има още по-голям ефект ако го пише. Приложено и чрез хипнотерапия вече има перфектен резултат. За ориентир в подсъзнанието ми служат таблиците на Луиз Хей. Книгите на Лиз Бурбо също са добри в тази насока.
Предупреждение относно прилаганито на хипнотерапията:
имайте впредвид, че това е много мощен и отговорен метод. Ако се прилага от родител върху деца, родителят носи пълната отговорност за детето си, той има, как да кажа, някакви права върху детето си, тъй като то само е избрало да дойде при него и да повери израстването си до някаква степен на въпросните родители. Ако решите да прилагате метода обаче върху близки, приятели, роднини това трябва да се случва единствено с тяхното знание и разрешение. Нямам предвид влюбени да си шепнат в тази фаза от съня колко се обичат, а по сериозни неща, като например жена да се опита да откаже мъжа си от алкохол или цигари, или да го излекува от дадена болест. Или пък мъжа да се опита да внедри дадено поведение в благоверната си, което на него би му допаднало. По този начин би се нарушила свободната воля на въпросния човек и евентуалните му уроци като душа. Дори при най-добро желание и помисли, каквито и действия да прилагате върху друг човек на подсъзнателно ниво е добре това да става с негово знание и разрешение.
Като теглим чертата ето и резултатите от приложените методи:
От години не ползваме услугите на медицинската система. Просто децата ми не боледуват. Понякога се случва да се запуши някое носле или да се чуе дрезгава кашшлица, но всичко отминава за 2-3 часа. Гаргара с топла мъртва вода, малко повече смях и игри в тези моменти и вирусите просто нямат шанс. Разказали сме им играта по всички параграфи. За последните 4 години дерматита се проявява 2-3 пъти в година при смяна на сезоните или стрес /първат година в училище например/- обикновено на свивките на ръцете. Минава за няколко дни само с компреси с мъртва вода. Момичето ми вече е на 10 години - републикански шампион по спортна гимнастика /обръщам внимание - тя е веган/, свири на китара прекрасно и е отличник в училище. Има блестяща памет и все по-рядко се разсейва. Второто ми момиче се роди преди три години без абсолютно никакви проблеми до момента.
Надявам се дадената информация да помогне на хората с подобни проблеми. За да имате добри резултати вярвайте в собствените си сили и бъдете последователни в действията си.
Успех!