Нещо смущаващо има във физиономията на този човек. Хипотетично, ако дойде да ми говори нещо на мен точно този , едва ли ще мога да схвана какво точно ми казва , защото постоянно ще съм зает да пъдя от въображението си натрапващите се картини от филми с тежки сцени от психиатрични клиники .. ,което ще бъде със сигурност провокирано .
Ей, Светльо , как си личи че си от "младото поколение"
На времето " да си успешен" изобщо не беше така важно и пропагандирано от образователната система . Учеха ни да бъдем честни, нравствени ,достойни личности, да уважаваме труда, възрастните хора, да ценим приятелството , да не пресмятаме всичко в пари ...
Но според мен , тези изброените от теб ценности са за по-късен етап от развитието на малкия човек. Прекалено са " sofistigated" ( нямаме толкова точна дума на български ) за един средношколник. Най-важното според мен е в раннити години да ги научават там из училищата на грамотност ! Не само писмена, но и словесна. Напоследък все по-често попадам на млади хора , които не могат да си изразят мисълта ! Това е кошмарно. Искат да кажат нещо - почват , спират някъде , не намират подходящата дума , ръкомахат, почват го от другата страна .. на третия опит скалъпват някакво изречение от 80 думи , смисълът на което може да се предаде със 5. Такъв на каква интуиция или етикет да го учиш , той не може да говори горкия ...