Здравейте! Отскоро съм тук и ми харесва... За болестта МС зная доста, тъй като моя близка води битка с нея отдавна. Интересен е случая с англичанина Роджър Дъгъл /ако не бъркам името/, който се е справил с тежка форма на множествена склероза чрез т.н. от него палеодиета, в същност суровоядство. Приятелката ми в момента провежда пълно гладуване и това май засега поне единствено й помага. Искам обаче да знаете, че определено помага кръвопускането /флеботомията/, тъй като по този естествен и напълно безопасен начин организма се освобождава от ненужните запаси желязо. Италианският проф. Замбони, известен с лечението на някои видове МС чрез отпушване на вени от мозъка, е установил категорично, че въпросните венозни стеснения са от желязо. За желязото отдавна се знае, че е силно токсично за мозъка и точно кръвопускането е изпитан метод за "обезжелезяване". Вече има няколко примера в света на болни с МС, които са се подобрили след флеботомия.
Добавям нещо важно - съвременните лекарства за МС са напълно безполезни и даже вредни, самият Замбони в своя статия намеква, че лошите резултати от отпушването на вените при някои пациенти се дължат на увреденото им здраве от медикаменти.