Здравейте, казвам се Веселина и ми е приятно да се запознаем! Много се радвам, че го има този сайт и поздравявам всички за позитивността , която се усеща тук:Content_22: Аз съм на 29 г., интериорен дизайнер и от около 7-8 години водя изключително заседнал и нездравословен живот
.Това естествено се отрази, както на здравето ми, така и на фигурата ми /заприличах на делвичка
/.
Аз съм от хората, които са имали щастливото детство да ходят на село при бабите ми, да закусвам мекички и топли мазнички манджички, които трябваше да изям до край
преди да отида да играя.Странното обаче беше, че никога не е преобладавало месото в кухнята на нашето семейство, даже присъстваше повече на някои празници.Никога не съм и имала огромна нужда от него до преди 3 години, когато в борбата с килограмите срещнах прочутата диета на Дюкан.Много бях интусиазирана да я следвам правилно ,защото за 2-3 месеца отслабнах с 20 кг и то като постоянно ядях.След това обаче почнах да не издържам ,защото постоянно бях отпаднала, гадеше ми се от пилета и пр. и отделно от всички подсладители бях като натровена.След кратък период си върнах всички килограми и последните години през няколко месеца, постоянно спирах и почвах тази диета.Въпреки всичко аз усещах ,че месото не е моята храна, но не виждах нищо друго толкова резултатно.
Преди година случайно попаднах на този сайт и бях изключително запленена от вашия начин на живот, но някак си не си представях ,че мога да го спазвам.
През месец Юли тази година, на майтап си купих книгата "Кльощавата кучка", като си мислех,че ще открия и започна поредната диета.Бях изключително запленена и потресена от написаното в нея. Ужасих се от суровата реалност, относно убийствата на животните, които после ние изяждахме без да ни мигне окото.Ужасих се от "полезните" съставки, с които ежедневно оформяхме тялото си и които се водеха за подобрители :Confus_3:Въобще книгата за два-три дни промени много неща в мен, за което съм много благодарна на съдбата,че си я купих и на създаделите на книгата,че са я написали.
Така започнах да ровя в нета , да търся био магазини и да проучвам колко са здравословни храните, които ям.Прецених за себе си ,че мога да се откажа от всички животинско /и млечни продукти/ и реших да се вслушам в нуждите на тялото си.Вече месец и половина съм /така смятам/ веган и вече настъпиха много интересни и положителни промени в мен.Чувствам се по-бодра, намирам време за малко спорт /което е мнооого странно за мен
/, кожата ми направо се измени и най-хубавото,че някакси стреса и депресиите ги няма.Общо взето се преродих, надявам се че ще е така и за напред.
Надявам се, че не съм ви доскучала, но имах нужда да намеря място като това, защото моите роднини и приятели явно не са готови за такъв преход и мисля,че въобще не ме разбират, даже им е странно.
Ще продължавам да черпя идеи и знание от вас
Желая ви мнооого здраве и повече положителни емоциии
P.S. Наистина много се радвам ,че ви има