Тази рецепта за конфитюр ми попадна случайно из суровоядските сайтове и понеже дори не си спомням кога за последно ядох истински конфитюр, реших да я пробвам. Не само, че е невероятно лесна за изпълнение, но стана дори по-вкусно от истински конфитюр, който както знаете се прави с няколкочасово изваряване на плодовете и добавка на един тон захар...
ПРОДУКТИ:1 ч.ч. сушени кайсии
1 ч.ч. обезкостени натурални фурми
малко лимонов сок (на вкус)
ПРИГОТВЯНЕ:Кайсиите се измиват и накисват в топла вода (не повече от 50 градуса) докато омекнат, след което се пасират заедно с част от водата, в която са киснали + фурмите и лимоновия сок. (Моите дори бяха толкова меки, че ги намачках с вилица, ако искате по-гладък конфитюр, ползвайте блендер или кухненски робот)
И това е всичко, конфитюрът е готов за намазване върху любимия ви кракер или върху каквото или когото обичате да го мажете!