От храните-боклуци шоколада и захарта не са ми били никога проблем, не ги обичам особено, но разните му там баници, пици (със зеленчуци, или с 4 вида сирена - "Маргаритата" ми е твърде проста
), сиренки и всякакви други теста направо могат да ме побъркат
. Напоследък все по-рядко се черпя с такива работи, но преди година, примерно, колкото и здравословно да се хранех, пак си вземах 1-2 пъти в месеца парче от дебелите пици на НДК
.
От топлинно обработените обичах мюсли, пълнозърнест хляб, бобена салата, миш-маш (това май беше единственото готвено, с което майка успяваше да ме примами на масата
) и тук-таме някое яйчице. Картофи още хапвам от време на време, на пара - не мисля, че са вредни (поне не толкова, колкото чипсовете - има голяма разлика), а и ако бяха, каква е логиката Майката Природа да ги създаде?
Преди да мина на сурово, около 2 години редовно обядвах: сандвич от пълнозърнест хляб ("Зърнена мозайка" на Нилана
) и обезсолено сирене (има-няма 10-20 гр), с разни зеленчуци вътре (морков, маруля) и 2-3 маслини. Дори и да не изглежда особено правилно от гледна точка на суровоядството, след това часове наред се чувствах страхотно, имах енергия каж-речи за цял ден
.
От животинските - млечни от всякакъв вид, рядко сварени яйца и от свинщините - да, сЕЖук
(сигурно защото е роден, Горнооряховски
). Интересно, но напоследък млечните не ми се ядат - не съм близвала не помня откога - но все по-често ми се прияждат яйца във всякаква форма
.
Томи, до 60 кг ли си стигала? Позната история... И аз преди години имах комплекси от "лицевите си дефекти" (90% - въображаеми), бях на антидепресанти, от които, естествено, качих килограми и две мои уж приятелки често са правели коментари по тоя въпрос и доста са ме разстройвали. Те, и двете, бяха слабички и със съвършен бюст (мечтата на всеки мъж
). Е, стана така, че след време аз се оправих, почнах да спортувам и свалих 15 кг, а те се освиниха и увиснаха отвсякъде, та от перфектния бюст не остана нищо. Така че, за всичко има възмездие, и още как
.