Привет,
Ето още един начинаещ
Не се чувствам бодър, тонизиран, може би на 50% (избягвам по-вредните храни, пържени неща...), лесно настивам (гърлото), имам проблем със някои от ставите (стари травми), слаб имунитет...
Решил съм да започна да се занамивам с йога, тай чи, плуване, и други подобни практики.
Искам да променя и храненето си, по принцип не ям всеки ден месо, обичам киселото мляко и сиренето, почти всеки ден са в менюто ми, ще гледам да ги намаля, как може да се разбере дали имаш възможност да разграждаш лактозата?
Не пуша, не пия кафета и газирани, алкохол рядко.
Малко ми се струва крайно (засега) това със суровоядстовто и веганството, но вече се замислям сериозно да опитам. За разделното хранене какво ви е мнението. Има ли някаква златна среда?!
Четох доста от статиите тук, както и форума и по други места: суровоядство, гладолечение, хранене според кръвна група и други... леко се главозамях и не зная откъде да започна. С гладолечение ли или с дебело черво/черен дроб ... или да започна с месец-два вегерарианец (по-скоро веган), понеже месото е 1 път седмично в менюто ми.
Искам да си пречистя организма и да го поддържам в добра форма. Тонизиран, умствено и физически, по-витален, чувстваш и т.н.
Откъде да започна? Препоръчайте ми четива, Имам "Сила за живот 2" (българския вариант)
За гладолечението, Лидия Ковачева - за начало.
На Генадий Малахов има доста книги, чудя се на коя да се спра.
Физиологията също ме интересува.
Къде може да се намери книгата на Атанас Гълъбов - Световна здравна конспирация, и книги на подобна тематика, но да са квалитетни, подкрепени от научни доказателства.