Имам приятелка, чието дете се роди с алергия към лактоза, глутен и всичко де е морско, нещо страшно беше, например пипал си риба, а после си си съдрал ръката от миене и въпреки това, само като пипнеш детето и то се подуваше. Или пък домат, до който само се е опряло сирене. Като го хапнеше / домата / и пак се изриваше. Та основната му храна беше растителна, сурова и готвена, разни варива и хляб от царевично брашно му правеха, месо също ядеше, макар и рядко. В последствие алергията към глутена премина, а мляко и сирене прояде, обаче козе или биволско и домашно направено, не от магазин, защото веднъж пробваха с биволско купено и се поду пак. Но пък за това дете лъскавите опаковки по магазините са тема табу. И до днес основната му храна е растителна. Деца, отгледани само на сурова храна не познавам. То и при мен суровото заема голяма част, но хич не е само то.