Аз си мисля , Ице , че не случайно курсът по анатомия не се е състоял
Той е бил стръв за последващите (настоящите ) курсове . ( там вече си идваме на думата..
)
За лекарските термини си има специална книжка , която и аз се каня да си купувам, пълна е със засуканите техни жаргони , като например - "микция" ( за уриниране )
Ясно е каква е целта на лекарския жаргон, това е единият от "принципите на Питър" , мисля че се казваше "брътвежът на Питър" - когато в разговор умишлено се използват сложни терминологии, цифри и пр..., се търси определен ефект - да се създаде впечатление за научност, авторитетност, висок професионален статус.. Ако докторите говореха на езика на народа , кой щеше да им повярва? А така, когато не разбираш нищо от разговора между две бели престилки , си казваш - "Ей, тия явно са доста навътре в нещата.."
Но освен всичко друго , лекарският жаргон си има още едно съвсем банално предназначение - да не могат простосмъртните да разчитат лесно информацията от медицинските наръчници и да се опитват да прескочат Негово Величество.., а за целта да си запишат час при чичо Доктор, който да ги изслуша цели 23 сек. (толкова средно трае един преглед, без писането на рецептата. официални данни) и им напише рецепта и схема за определено лекарство, които е взел от същият този наръчник..