Дневна норма - 200-400 мкг
Естествени източници
съдържание в 100 г продукт :пшеничен зародиш / кълнове - 350-1100 мкг
спанак - 204 мкг
соя - 155 мкг
цикория - 142 мкг
маруля салата - 133 мкг
грах зелен - 130 мкг
пъпеш - 130 мкг
зеле цветно - 110-140 мкг
аспержи - 118 мкг
картофи - 80-140 мкг
леща - 104 мкг
моркови - 100 мкг
пшенични трици - 98 мкг
броколи - 85 мкг
портокали - 80 мкг
домати - 75 мкг
брашно пшенично - 67 мкг
зеле - 65 мкг
праскови - 17 мкг
лук - 15 мкг
ябълки - 8 мкг
1/2 чаша ряпа - 85 мкг