Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ЗЕХТИН  (Прочетена 18818 пъти)

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:ЗЕХТИН
« Отговор #40 -: 27-11-2009, 10:08:46 »

А, как 40гр за 1-2 дена?! :)
Аз ям на ден повече от 100гр и нищо ми няма. :)

По-скоро си мисля, че си се чистил, Титан.

Не мисля , все пак видях случая си описан в книгата :)) но онази вечер се чудех коя е тя ,четох до сутринта , преглеждах книги и не можах да го намеря , но не се отказвам :)
Разбира се напълно е възможно и да греша , много съм си патил в тоя живот от едностранчивото възприемане на реалността :))
Активен

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re:ЗЕХТИН
« Отговор #41 -: 04-03-2011, 00:37:06 »

На дъното на моя зехтин се получи нещо бяло - изглежда като оцетната гъба. Може ли някой да ми каже това вреди ли, нормално ли е да се получи (температурата в стаята, където го съхраняваме е под 18 градуса) и как бих могъл да го прецедя?
По принцип много съм доволен от този зехтин защото вкуса му е оригиналния както от времето на бай Тошо.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:ЗЕХТИН
« Отговор #42 -: 04-03-2011, 01:49:23 »

Това не е гъба, а се е сгъстил поради ниската Т в стаята. Не е нужно да го прецеждаш.
Активен

chuchuliga

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
Re:ЗЕХТИН
« Отговор #43 -: 05-03-2011, 12:46:39 »

Аз лично си купувам зехтин от италианския магазин - за тези които са в София - намира се на ъгъла на улици Шишман и Аксаков. Понякога и там правят промоции и гледам да се възползвам, защото в противен случай, според мен е мн. скъп. Но го ползвам от няколко години и мисля, че е много качествен.
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:ЗЕХТИН
« Отговор #44 -: 06-03-2011, 23:11:15 »

Злояд, Вери е много права. При ниски температури зехтина се втвърдява и става леко бял. В случая радващото е, че най-вероятно си купил истински зехтин  ;) .
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти
 

Страницата е създадена за 0.151 секунди с 22 запитвания.