Казвам се Ели, на 31. Пътят ми ме доведе до прекрасния сайт на Мер и до този форум. При мен всичко започна преди няколко години. Бях се обзавела с коктейл от " приятни " усещания по цялото тяло. И след това изследвания, лекари и перфектни резултати / на изследванията /, и разбира се какво да ми кажат хората, млад човек си, легни се наспи и не си внушавай. Точно когато беше най-тежко, започна и промяната. Попаднах на книга на Норбеков. Минах през неговата центрофуга. Година ми трябваше, за да разбера, че това да четеш и знаеш е едно, а това да си мръднеш д-то и да го направиш е съвсем друго.
После вратите се заотваряха една след друга. Дойде и йога в живота ми, но все още бях далеч от здравословното хранене. Прочетох книгата " Сила за живот " на Харви Даймънд и реших да действам / този път не ми отне година, а дни
/. За пръв път научих какво е това жива храна. Все още си спомням онзи понеделник, когато замених трикратното закусване до обяд с ядене на плодове. След това много салати, сурови ядки, кълнове. Всичко се случваше и се случва бавно и постепенно. Щом като веднъж усетиш как с храната вкарваш живот в себе си, промяната е блаженство. Тази пролет направих деветдневно гладуване / плодове, мед, чай /, а при захранването за пръв път усетих какъв невероятен вкус може да има прясната, неовкусена растителна храна. За мен това е пътят - повече жива храна, подходяща физическа активност и колкото се може по-близо до природата, защото тя е нашата естествена среда, нашият дом. Очите ми изтекоха в сайта и форума, колкото повече научавам, толкова повече осъзнавам колко малко знам.
Прекрасно е, че ви има!