Благодарско на всички за чудесните думи!
Ето и рецептите:
Супа- 0.500 ягоди залети за няколко часа с лъжица мед, сокът от една ябълка,
сокът от половин лимон, щипка сол. Разбих в робота до финна смес.
Предястие- на дъното на металния кръг сложих съвсем малко смлени житни зрънца, ленено семе, слънчоглед и ронена чубрица. Не съм сушила, сурова смес сложих и стана много вкусно. Отгоре добавих листо маруля и песто от чушки. Пестото направих по идея на онова вкусното италианско песто с моцарела и чушки. Само, че аз взех 2 с.л. слънчогледова майоназа, добавих 2 ск.чесън, още зехтин, една червена чушка и разбих в робота.
Салата- настъргах на робота моркови, червено цвекло и корен от целина. Овкусих с лимон и зехтин.
Основно- доматите напълних с пикантна майонеза. Нея пък я направих като към класическата рецепта за слънчогледова майонеза сложих пеперончини, семенца чили, червен и черен пипер и половин домат. Всичко разбих в робота.
Крекери- жито, сънчоглед, ленено семе, няколко ореха и домашна чубрица, сол. Уникално ухаеха и бяха страшно вкусни.
Десерт- 2 с.л.кокосово масло, какао, 2 с.л. мед, ядки. Блендирах и направих нещо като яйце-градинар.
Коктейла всъщност е чиста Лимонада. Сложих 1 л.мед и листа от прясна мента. Счуках много добре докато се появи сок от ментата. Добавих фреш от лимон, малко вода, лед и сервирах. По принцип сместта трябва да се прецеди за да останат само най-фините частици. Аз не го направих за да прилича повече на Мохито.
П.С.Абе...какво са правили хората едно време без кухненски робот???