О да, за суровата храна никакъв проблем, ние някъде го обсъждахме.(там самите продукти съдържат в себе си необходимите за смилане ензими, процесът се казва - автоамилаза -самосмилане ) Аз имах предвид за готвеното, защото и той сочи готвеното. А за неразделното -най-общо - различните храни изискват отделяне на различни по състав и количество храносмилателни сокове , които се смесват, неутрализират, организмът се принуждава да отделя допълнително и в крайна сметка се товари системата.
(При дядо ми обаче не действаха никакви химически закони - на 90 можеше да хапне без никакъв дискомфорт например следното- рибена супа с хляб, после картофи с месо, лимонадка, десерт- кисело мляко или крем карамел и след това винаги си обелва по 2 ябълки. Уникален беше, включително и стомаха му )