На 17 съм, момиче.От средата на отминалото лято, спрях месото, като оставих само млечните и яйца.След това някъде около средата на септември месец станах пълна веганка.Не съм употребявала никакви животински продукти.Чувствах се прекрасно, никога не чувствах липса на енергия, изтощение и т.н.Тренирах много усилено, даже може би и прекалявах (бягах по стълбите между 30-45 мин всеки ден, отделно към училище имам път 1 час отиване и връщане, вкъщи вдигам гири, правя лицеви опори,клякания и мн др упражнения)Имам 10 кг излишни.Но претърпях травма и си изкълчих глезена,като се оказа че костта точно над глезена ми е пукната и сухожилието разтегнато.Стоях на легло 20 дена, ограничавах движенията си.Тогава забелязах, че вената от горната страна на стъпалото ми е изпъкнала и нагъната, но си мислех че е нормално.Когато кракът ми отмина, излязох бодра-бодра навън и след 50 метра усетих и в двата крака, на сгънката на коляното болка. Краката ми се схванаха, вените ми на това място започнаха да ме болят и да ми щипят.Така няколко дена и после и това отмина.Тренирах си нормално 1 месец като не усещах почти никакво напрежение.После отново се засили болката, дойдоха и големите студове на които бяхме свидетели и преди 10 дена за капак след като се прибрах вкъщи започна една болка в ставите на колената, лактите и болки в кръста.Колената ми пукаха като кляках, боляха ме отвратително когато изкачвах стълби.Почувствах се като някаква бабка.Но дори и това отмина-за 10-те дена почти напълно се оправих.Това обаче което най-много ме притеснява са вените.Напоследък усещам навсякъде по тях щипане-и по краката и по ръцете, по бедрата и това е непрекъснато. Болят ме страшно много като вървя от 2 дена и съм вече в пълна паника.Ако заради това веганство съм си прецакала организма...вчера ми идваше направо да се разплача.Та аз съм едва на 17, допреди да откажа животинските продукти си бях съвсем здрава, нямах абсолютно никакви оплаквания, бях и продължавам да бъда изключително позитивен и ведър човек.Вярно, че без тях се чувствам дори още по-добре, но след случката с глезена имам чувството че всичко се срина. Явно организма ми не понася липсата, или пък просто стресът от физическото натоварване ми е дошло в повече...Не знам вече и аз какво да предполагам, но се надявам да получа бързи отговори и ако до утре вечерта не се убедя, че храненето няма нищо общо, ще се върна към старите си навици.Ще включа поне яйца и от време на време млечни.В пълна безизходица съм...хем ме спира моралът и това, че наистина се убедих, че са вредни...но пък дали не греша и съм се заблудила...не знам но моля дайте някакви съвети.Моля ви.А и забравих да кажа-косата ми отслабна и започна да пада много бързо по време на лежането вкъщи, а преди това имах коса за завиждане-мека, много гъста, здрава-достойна лъвска грива
А сега я гледам и нея как си заминава.Много дълъг пост стана, но реших да опиша всички етапи, не се знае кой може да е повлиял...