Не съм специалист по пречистванията, аз самата реших първо да премина на сурова храна известно време за да ми е по-лесно самото изчистване (дори съм виждала Мер да препоръчва на много места така да се подходи), но преди години когато беше "модерна" книгата на Лидия Ковачева и мама я купи вкъщи, чела-недочела тръгнах да правя плодовия режим няколко дена, горе-долу ми понесе, но с целия си акъл го прекъснах изведнъж и се наплюсках здраво и тогава ми стана много зле... Предполагам, че ти си прочела всички указания и не си подходила така несериозно и да си преяла на следващия ден след деня само на плодове, така, че едва ли е това причината, но ми хрумват и други възможни причини, които не са свързани със самото пречистване:
Видях, че си яла 3 круши, на мен от круши на гладно ВИНАГИ ми е ставало лошо, дори само 1 да изям и въобще не ги консумирам вече... Не знам на какво се дължи, може би на високата концентрация на захар в тях, а може и някаква алергия да е... Друга причина може да е плодовете да са били много омекнали/загнили, това също води до прилошаване понякога...
А причината може да е и нещо съвсем друго, не непременно свързана с пречистването или храната, като например да си бременна или неразположена (дори и да не ти се случва по принцип)... Не искам да те плаша (не знам дали ти е време за деца), но главоболие с гадене и повръщане при жена може да значи доста неща...
Отвреме-навреме и аз правя еднодневно гладуване, само на вода, без плодове, много добре ми се отразява, но не съм пушила никога и не съм пила редовно кафе, главно съм прекалявала с храната - в големи количества и все боклуци, затова и си мисля, че е най-добре първо да си оправя хранителните навици и после да премина към сериозно пречистване. Точно както ти си отказала цигарите, защото виждаш, че не може да се пречистваш и да продължаваш да пушиш. Много се радвам, че си се решила и дано не се случва такова неразположение често, независимо на какво се дължи, защото е много неприятно.