Здравейте,
не исках точно така да се представя, но пък какво толкова
Потърсих малко из форума, видях че Деси има проблеми с хормоните, но тъй като всеки случай е индивидуален, реших да се допитам
На 23 години съм, от десет години вече не ям месо. От година зяпам по сайта и се каня да мина на 100% сурова храна, ама още ми е трудно психически, пък и много пътувам. Сега явно вече се нагласих, почти изцяло съм на сурово. Диетата ми е следната: сутрин кафе и мюсли от семена, ядки и сушени плодове с мляко. През деня ям плодове, най-често смути с банани и горски плодове, ябълки, круши, цитруси, каквото ми е под ръка. Похапвам също бадеми и лешници, тиквено семе и pine nuts. Вечер ям салата, понякога ориз или картофено нещо. Не ям пържено. Понякога ям и сирена, яйца почти никога. Малко трудно се справям с организацията на времето и затова не винаги имам кълнове под ръка, но се старая и 4-5 дни в седмицата ям кълнове. Най-често слънчоглед, Alfalfa и Mung bean. Нямам представа как са на български, извинявам се.
Проблемът ми е, че пиех противозачатъчни Новинет около 5 години. Последното изпих на 6 февруари, след това имах нормално кръвотечение 3-4 дни и то приключи на 13 февруари. От тогава досега не съм имала менструация. Не съм бременна. Аз никога не съм имала редовен цикъл, обикновено идваше към 35-40 ден вместо 28-мия. Хапчетата ми бяха изписани като бях на 16г. за регулиране на хормоните. Ходя на гинеколог профилактично и тя всеки път ми препоръчваше да продължавам с хапчетата. Други неща, които мислех, че може да окажат влияние на липсата ми на цикъл са факта, че имах гастрит през декември, пих тежки антибиотици и симптомите отшумяха. През февруари ходих на изследвания по подозрение че имам хиперактивност на щитовидната жлеза, но резултатите бяха нормални. Тогава оплакванията ми бяха, че непрекъснато ми е горещо, не мога да спя и получавам сърцебиене през час. Оплакванията си изчезнаха. Трябва да споделя и още един важен фактор - за първи път се разделихме с любимия ми, той трябваше да отиде да живее другаде в началото на февруари. Оплакванията ми изчезнаха в края на март, когато се събрахме
Относно цикъла - пробвах да пия отвара от пресен магданоз, да хапвам доста мадганоз и на смутита, защото четох че е стимулатор, но без резултат. Пих отварата в продължение на една седмица и го ядох около 2 седмици. Сега в понеделник ми предстои да ходя на доктор и хич не ми се иска пак да се тъпча с хапчета. Интересувам се дали някой друг е имал подобен проблем и как се е справил или изобщо някакво мнение къде може да е проблемът.