Една много лесна и приятна рецепта за суров "омлет"
Продукти:--За сместа:1 чаша бадеми -предварително накиснати за нощ във вода и подсушени
1/2 чаша слънчогледови семки - също накиснати и подсушени
1 ч.л. куркума
1/4 ч.л. сол (за предпочитане морска, хималайска, кафява)
1/2 чаша вода (за предпочитане филтрирана)
--
За добавяне:1/2 чаша домати, нарязани на кубчета
1/4 чаша пресни или сухи листа силантро(кориандър) или магданоз
малко листа спанак
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:Слагате сухите продукти за омлетената смес в блендер/кухненски робот. След като ги смелите, добавяте водата и отново мелите. Цветът е превъзходно жълт, като на омлет, от куркумата
Сместа не трябва да е прекалено гладка, а по-скоро ронлива. Изсипвате съдържанието в купа. Добавяте доматите, кориандъра(магданоза) и щипка черен пипер, и бъркате хубаво.
В чинийка или купичка нареждате по дъното листата спанак и с помощта на черпак загребвате от сместа, притискате с ръка, за да я оформите по стените на черпака, и я изсипвате върху листата (получава се като топка върху зеленото легло). Отгоре поръсвате по желание още малко черен и/или червен пипер. Бон Апети!
P.S. Някои хора може да го харесат и с лук, нарязан на ситно, примерно, но да ви кажа, лук и чесън никога не съм яла през живота си, имам непоносимост към тях, та, рецептите, които ще давам, винаги ще са без тях. Разбира се, както Мер неведнъж е казвала, всички сурови рецепти могат да се променят и пригаждат по собствените вкусове, така че, ще ми простите неуважението към всички видове лук и чесън
При първа възможност ще кача и снимка...