1 тиквичка - нарязана и отцедена от водата. Това може да се направи заедно с патладжана.
1 патладжан - отцеден и маринован (вече писахме как се марнова в "кьопоолу" и във "вкусен патладжан").
Тиквичката да е повечко от патладжана.
1 голям морков - нарязан на парчета
1 главичка лук
1-2 скелтки чесън
2 с.л. брашно от ленено семе
1 с.л. сусамово брашно
1 шепа орехи
черен пипер на вкус
сол- морска, келтска, хималайска - на вкус (аз не слагам защото при оцеждането на тиквичката и патладжана те се осоляват достатъчно)
копър, магданоз
ако ви е на сърце – малко зехтинец, но от орехите и мариноването на патладжана е достатъчно мазничко.
Всичко това в блендерчето и се прави смес. Трябва да е суха толкова, че да се омесят кифтаци. За това ако е нужно се добавя водица или брашънце от лен.
Правят се кифтаците толкова големи, че да се хапнат с една хапка.
Нареждат се в паница, украсяват се с червеничко (пиперка,доматка).
В купичка се сипва японски соев сос. Всяко кИфтенце се топва сосчето и се хапва.
За по-голям гевезелък може да ги хапвате с клечки.