Благодаря много за информацията kobreta.
Може би ще изчакам информация от моя приятел и ще си взема най-доброто!... Със сигурност дъждовната вода е... най-чистата! Мисля си, да се ползва дестилатор е най-доброто. Дори съм убеден, че това е бъдещето, защото всичко е толкова замърсено и продължава прогресивно да се замърсява, като използват за "параван" глобалното затопляне или озоновата дупка! Мълчат,... всички мълчат, защото в противен случай "ще спрат" инвестициите!
Мъртвото духом човечество ще погине, защото освен да се "проповядва" материализъм, дори и в най-"благочестивата му" форма, всичко е прах в очите на простолюдието - човеците на земята (всички ние). Но,... има отговори за всичко и който търси, ще ги открие! Земята не е продукт на СЛУЧАЙНОСТТА, нито пък човека! Ще си позволя да коментирам логото на форума - "ЗЕМЯ НА ЗАЕМ". Буквалния смисъл за мен е "без наем"!
Да,... но един ден,... казвам един ден,... Този, Който ни я дал "на заем или... без наем (няма значение)",... Който и сега вижда и чува какви ги вършим на земята, как се големеем и величаем един друг, как хиляди години сме унищожавали това, което е благоволил да ни даде,... един ден търпението Му ще свърши и тогава... ще дойде краят и новото Начало.
Спирам дотук с разсъжденията си, защото навлизам в съвсем друга тема!... ВИНАГИ нещата ПЪРВО се оформят в духа (ума, творческия процес) и след това,... напр., отнесено към човека - се материализират! Силата и умението не са
творчески процес, те са средство, инструмент!
benato, ... само да поясня, ти ми цитираш духовното състояние на човека, което е вярно и е МНОГО ЖАЛКО! Затова сме и "на този хал"!
Едно изтъркано клише, което наистина показва "духовното състояние на света" - "ВЯРА", която гради ХАОС и противоречия на земята! ... В така "обоснованата" вяра или "свободна воля", няма нищо градивно (факт)!... Когато човека разбере, че не може да бъде СВОЕНРАВЕН вълк единак на земята и във вселената, че като творение, ако (напр.) сме създадени по Божий образ и подобие, не означава, че сме КАТО Твореца си (Богове), а си едно творение на любовта Му (както синът ти е продукт на любовта ти). ... Да, синът ти е продукт на духовната любов (би трябвало) към жена ти, създаден (материализирана любов) по начин ОПРЕДЕЛЕН от Бога! ... Да, Той е Твореца, а ние творението Му! (Твоят син, никога няма да доминира над теб, нали?... Не би трябвало)!
Ако всичко написано дотук те дразни,... ОК! Но знай, не е злонамерено!... Имам много, много,... недоизказани неща! Не искам да влизам в насилствени дебати.
Тук съм единствено заради храненето! Да уважаеми, придобил съм вече мъдростта да търся и слушам, знаещи и действащи човеци, ако и да са на 18г! Аз търся мъдростта, която не се отъждествява със старостта,... ни най-малко, а с дарбата и таланта! За мъдростта "на старини" е важело за древните времена, сега... абсурд!?... Сега няма духовници, има доктор по ..., доценти..., професори... и какви ли не човешки титли, включително и "духовни санове", които се опитват да олицетворяват "мъдростта", но са отхвърлени от силата Й!... !
Ето ти един линк за човек, който познаваш!... Ако имаш желание и време, можеш да споделиш впечатлението си!
http://vr.ffwpu.eu/?p=600Поздрави
Добри
p.s. Искам да споделя, че началните ми училищни години не са били в България и затова граматиката ми все още е...