Натурално момче, пак ти казваме - месото не ти е "натуралният вариант"..Прочети темата ми за млякото. Можеш да приемеш , че млякото е
течно месо. Тоест - най-съществените проблеми от млякото съществуват и при месото! Накратко: човек не синтезира необходимото количество солна киселина , с помощта на която да разгради сложният
(
и генетично чужд )животински белтък! ( При това - варен, печен или пържен..!)
Последствие: около 40 % от животинският белтък преминава
неразграден докрай директно в кръвта!
Тези неразградени аминопептиди имунната система възприема като
чужди тела! А какво тя прави с тях? Правилно - атакува ги!
Значи - постоянно е в режим "свръхнатоварен" ! Хаби се енергия, но по-опасното е , че е много вероятно в един момент покрай сухото да изгори и мокрото - тоест покрай чуждите тела да подметне и своите! Как се нарича това? Правилно - автоимунни болести! Естествено , такива може и никога да не възникнат или поне - никога докато сме млади и силни... Но си е факторче, което си е налично.. И като се прибавят и други факторчета , тогава вече може да стане напечено
Ти ме пита с какво да замениш животинският протеин.
Отговаря Натуралната Медицина: Със сурова растителна храна!
Защо? Защото от нея, дори от ЦЕЛУЛОЗАТА ( която се считаше доскоро за безполезен талаш) организмът си произвежда необходимите аминокиселини! Ако не сме зашлаковани или дисбактериозни , у нас ( в черния дроб, костния мозък и другаде) живеят симбиотични бактерии, които потребяват растителна суровина и произвеждат точно такива аминокиселини , каквито са ни нужни! Точно както това се случва в бика или в слона - те изграждат планини от мускули само с растителна храна