По отношение на глутена сте прави,но предимствата на житото съвсем не мисля че приключват само на едно физическо равнище.Забелязал съм че ,когато се яде жито ,тогава и психиката е много по- издържлива от тази на другите спортисти.От своя страна именно тя прави така,че човек да изпитва натоварване сериозно и да го понася много леко.Ако искате наравете един опит по апнея.Ето какви наблюдения имам ,ако искате- пробвайте:Хранете тялото нормално 5-6 дни-веган или в допълнение с млечни продукти-както препочетете.Идете на лоста и направете максималния брой набирания ,които можете.или лицеви опори,абе нещо ,което да е критерий за максималните физически възможности.След това ,стегнете здраво диетата ,като това не значи да сте вегани на 100% ,може и млечни работи да ядете,но не смесвайки ги-пак същото време.Или казано просто ,дръжте същата си диетата както и предната седмица ,но вместо какъв да е хляб ,дайте го на покълнало жито/до 5мм/Като мине същото време-пак направете същите проби.Сами ще видите резултата-твърдя, че едно минимум 20% ще скочите нагоре.Плюс това.именно дето е въпроса тук,може и да не яде човек ден или два, ако ще-глад няма,нищо че има тренинг.Още една работа съм забелязал.Но не става дума тука за онези дето правят житни режими и подобни неща,не -става дума за постоянно да се мине на жито .Може да задържате дишането си без да настъпва пристъп на кислороден глад ,доста дълго.Всичко го казвам не ей така ,ами защото е от лични наблюдения върху мен самия.Липса на глад,дълга апнея и гъвкавост и висока издържливост могат с лекота да се постигнат, ако диетата е постоянна с това жито.Сега,глутена си е глутен,но не може да вземем само плюсовете на нещо,нали?..Но тука минусите са далече ,далеч по- малко от която и да е друга храна,според мене е тъй.Затова и казах на човека ,да не се изтормозва и да се мъчи кога да яде и кога -не.Да яде като е гладен,ама мисля ,че е правилно да манипулираме точно това-кога да сме гладни,пък дойде ли глада -да ядем.Но къде по- хитро е да докоснем самата му причина -необходимостта от храна,в случая по време на спорт.