да благодарим на alexrangelov, че ни я предостави
Важни бележки
От Издателя:
Информацията в тази книга е представена само за образователни цели; не може да се използва за диагноза и предписание. В случай, че читателят използва информацията, за да разреши собствените си проблеми, сам си предписва лечение - което е негово конституционно право, авторът и издателят не поемат никаква отговорност.
При съмнение за рак ние горещо препоръчваме да не се опитват никакви домашни лекове. Вместо това трябва да се отиде при лекар диетолог с биологична ориентация и пациентът да послуша неговия съвет относно най-подходящите терапии.
Съдържание
Въведение
Какво причинява рак
Причинители на рак, доказани по научен и изследователски път
1. Прекалено пушене
2. Слънцето
3. Механични.физически
4. ДЕС или ДИЕТИЛСТИЛБЕСТРОЛ
5. Циклини
6. Захарин
3. Хексахлорофен
9. Смог
10. Оцветители от въглищен катран
11. Стронций 90
12. Йод 131
13. Прекомерно излагане на рентгенови лъчи
14. Кадмий 14
15. Лекарства и химикали в околната среда
16. Сол
17. Гранясали храни и мазнини
18. Диета, богата на животински протеин
19. Преяждането
20. Репродуктивни и сексуални деформации
20. Как може да бъде елиминиран ракът
21. Хранителна недостатъчност
22. Силен емоционален стрес
Може ли да бъде излекуван ракът?
1. Изкуствено предизвикана треска
2. Противоракoва диета
3. Изключване на развалени и гранясали храни
4. Очистително гладуване със сокове
5. Противоракови продукти
6. Нетоксични, нетрадиционни терапии
1. Първо искам да изясня, че не предлагам лек против рака. Само обяснявам как успешно се лекува той в няколко биологични клиники в Европа, специално в Германия, но също и в Дания, Швеция и Швейцария.
Има няколкостотин, Т.нар. биологични клиники на Стария континент, повечето от които, под контрола на лекари практикуват биологична медицина без лекарства. В моята книга „Има лек за артрита" изброявам повече от дузина такива клиники с техните адреси и с имената на работещите в тях лекари. Най-известните ракови специалисти в Германия, прилагащи биологични терапии, са д-р Иозеф Иселс. проф. Вернер Забел, д-р Ернст Майер, д-р Ханс Ниепер, проф. Вернер Колат и проф. Лампер. В Германия има повече от 4000 лекари, членове на Асоциацията на лекарите натуропати, прилагащи биологични терапии при лечението на повечето болести, включително и на рака.
Всичко, което казвам относно причинителите на рака и ефективните биологични методи при лечението му, е документирано.
Повтарям, аз не прилагам нов или какъвто и да било друг начин за лечение на рак -само излагам това, до което са достигнали различни изследователи на рака. както и успешното му лекуване в европейските биологични клиники. Тук, в САЩ,
*
Главно, за да се защити от преследването на свръхстарателни правителствени представители, които в името на предпазването на обществото безмилостно нападат всеки, който не само се осмелява да препоръча, но и да изложи неортодоксални противоракови терапии. Всички безопасни, нетрадиционни начини за лечение на рак са поставени извън закона, разчитайки единствено на хирургията, лъчелечението и химиотерапията. Сигурен съм, че милионите, страдащи от това заболяване, имат право да знаят истината.
Основните причинители на рака, както и ефективните методи за предпазване, контрол и лечение са известни отдавна. Отговорни са всички искрени и посветени хора, които трябва да направят тези или ще пострадат от тачи ужасяваща болест на цивилизацията.
Какво причинява рак.
Преди известно време обсъждах въпроса за рака с моите нови приятели. Те наблягаха на безнадеждността на ситуацията, споменавайки факта, че всъщност никой не знае какво точно причинява тази ужасяваща болест, която убива милиони хора: следователно не съществува видима надежда за скорошно откриване на лечение или лекарство против нея. Президентът на Съединените щати Ричард Никсън бил силно загрижен за нарастващия брой болни от рак, а Конгресът на САЩ към изхарчените вече за това милиарди е прибавил още 1,6 милиарда долара от данъците, за да „ускори изследванията за откриване причините и лечението на рака".
Аз отговорих на приятелите си: „Какво прахосване на пари! Ако президентът Никсън и правителството действително искаха да открият какво предизвиква рак и как се елиминират причините му, беше достатъчно да похарчи само 8 цента за пощенска марка и да ми пишат - мога да им кажа точно какви са истинските причини за рака и как той може да бъде напълно унищожен. Ще им дам тази информация безплатно - това няма да струва нито цент на данъкоплатците и ще бъдат спестени милиарди долари и спасени милиони човешки животи.
Както можете да си представите, новите ми приятели ме погледнаха с усмивки, пълни със съчувствие и съжаление, като че искаха да кажат: „Братче, бяхме чували, че си шантав щурак, но не бяхме и сънували, че си стигнал толкова далеч!". И после дойдерепликата, която, сигурен съм, повечето от вас са чували и преди: „Д-р Айрола, ако имаше лечение, Вие нямаше да седите тук, в къща на среден американец и да карате обикновена кола. Щяхте да бъдете не само от най- известните хора на света, но и от най-богатите!".
Обикновения човек, доктор или учен, в тази страна все още вярва, че причинителите на рака са неизвестни. Харчат се милиарди долари за изследвания, насочени главно към откриване вируса на рака.
Все пак аз смея да твърдя пред вас и пред целия болест и през следващите 30 минути вие ще се съгласите, сигурен съм, че твърденията ми се базират на 100% доказани научни факти.
Причинители на рак доказани по научен и изследователски път
Ще изброя някои от доказаните причинители на рак, добре известни както на вас, така и на всеки изследовател в тази област.
1.Прекалено пушене
Известно е без сянка от съмнение, че прекаленото пушене причинява рак на белите дробове, на стомаха, на дихателните органи, на устните и устната кухина.
2.Слънцето
След много проучвания се е стигнало до заключението, че прекаленото излагане на слънчевите ултравиолетови лъчи при някои хора може да при¬чини рак на кожата. Пенснетата. които концентрират отражението на слънцето, са особено опасни.
3.Механични, физически и химически дразнения
Продължителното физическо дразнене на кожа¬та или на лигавицата може да причини рак. Класически примери: лулата на пушача или „иглата на шивача могат да причинят рак на устните. Продължителното дразнене от неправилно подредени зъби може да причини рак на венците или на езика. Честата употреба на горещи напитки може ла предизвика същото на гърлото и стомаха. Продължителното дразнене на кожата с лекарства и химикали също може да причини рак. Злокачествени тумори могат да бъдат следствие от продължително дразнене на пъпки и бавно заздравяващи рани.
Тези разпространени причинители на рак чрез механични, физически или химически дразнения са известни от векове.
4. ДЕС или ДИЕТИЛСТИЛБЕСТРОЛ
Един скорошен рапорт на РОА (Администрацията по храните и лекарствата към федералното правителство), базиран върху разширени проучвания на САЩ и много други държави, показва, че диетидстилбестролът е несъмнено предразполагащ фактор при рака на матката, гърдата и на други репродуктивни органи. Дистилетилбестролът е изкуствен полов хормон, широко използван в хранителната промишленост. Установено е, че 85% от месото в САЩ съдържа опасни остатъци от стилбестрол. Това е главната причина, поради която 15 страни отказват да внасят американско
Между другото, ракът не е единственото заболяване, причинявано от стилбестрол. Той също така нарушава плодовитостта и либидото при мъжете. Всеизвестна тайна е, че през последните 20 години драматично намалява мъжествеността на американските мъже, които са традиционни месоядци. Стилбестролът. този изкуствен женски полов хормон, феминнзира нашите мъже, докато в същото време ускорява половото развитие на младите момичета. През последните години средната възраст на полова зрялост при момичетата рязко спадна от 16 на 12-13 години.
Знаете ли, че 21 страни в света са наложили пълна забрана върху използването на стилбестрол, докато FDA все още позволява широката му употреба в САЩ?
5. Циклини
Наскоро FDA забрани изкуствения подслади-тел циклин. който бе масово употребяван в продължение на десетилетия в хранителната промишленост и в производството на бутилирани напитки. При експерименти с животни е доказано, че циклините могат да предизвикат рак на стомаха и на други храносмнлателни органи. Някои лекари се страхуват, че през идните десетилетия ще продължава да се развива рак на храносмилателните органи като следствие от многогодишната употреба на циклини.
6. Захарни
Циклините не са единственият изкуствен подс-ладител, който може да причини рак. Има още един, открит преди сто години и широко прилаган досега - захаринът. Едва през февруари 1972 FDA нареди той да бъде изключен от списъка на безопасните продукти. Надеждни тестове върху животни, проведени от изследователския екип на Университета в Уисконсин, показаха, че захаринът причинява рак на пикочния мехур и матката. Разбира се, отстраняването на захарина от списъка на безопасните продукти не означава, че продажбата или употребата му са забранени. Всяка година в САЩ в хранителната промишленост се използват повече от 2,5 милиона килограма захарин.
7. Нитрозамини
При сериозни проучвания беше научно доказано, че нитрозамините причиняват рак на черния дроб, стомаха, мозъка, пикочния мехур, бъбреците и на някои други органи. Нитрозамините се образуват в организма от интриги и нитрати, химични консерванти и оцветители, често използвани днес, особено в обработените месни продукти. Д-р Уи-лям Лайджински, известен изследовател от Раковия изследователски център към Университета в Небраска. казва: „Нитрозамините са идеални ракопричинители - те могат да предизвикат рак навсякъде в организма.
Ако днес сте консумирали някакво месо, най-вероятно е веднага да се натрупат канцерогенни Нитрозамини в тялото ви. Освен това нитратите и нитритите могат да попаднат в тялото и при употреба на вода. поразена от селскостопанските изкуствени торове,
съдържащи нитрати.
8. Хексахлорофен
При една неотдавнашна акция на FDA хексахлорофенът бе посочен като вероятен канцероген. Той предизвиква увреждания на мозъка и ракови образувания. Широко се употребява в родилните, както и в другите отделения на болниците. Съставка е и на много козметични средства, сапуни и дезодоранти.
9. Смог
Озонът, карбон моноксидът, нитроген диоксидът и други фотохимични замърсители се посочват от много изследователи като несъмнени канцерогени. В момента смог покрива по-голямата част от тази страна и никой от нас не може да избегне ракопричнияващия му ефект. Канцерогенни химикали, съдържащи се в смога, причиняват много здравословни проблеми, включително рак на бедите дробове и останалите дихателни органи.
10.Оцветители от въглищен катран
Много изкуствени оцветителни субстанции, получени от въглищен катран, са определени като силно канцерогенни, но независимо от това още е разрешена употребата им в хранителните продукти, безалкохолните напитки, козметичните средства, лекарства и други.
11. Стронций 90
Стронций 90 е радиоактивна субстанция, срещаща се днес почти навсякъде по земното кълбо в
следствие на радиоактивните отпадъци от атомните опити и бомбени е експлозии. Навлиза в човешкото тяло чрез храната, особено чрез млякото. Известният руски учен д-р А. В. Топчиев каза наскоро: „Много от увеличаващите се случаи на левкемия и рак на костите се причиняват от стронций 90".
12. Йод 131
Освен стронций 90, друг радиоактивен химикал, наречен йод 131, който също е продукт на атомни отпадъци, е доказан канцероген. Вън от всяко съмнение е установеният факт. че радиоактивният Йод причинява рак на щитовидната жлеза. Йод 131 присъства в големи количества в околната среда особено опасен за децата.
Моля. запомнете, че радиоактивните отпадъци йод и стронций 90 не падат само върху държавните посеви, те заразяват и личните стопанства на хората.
Тези, които оцеляха след смъртоносните дози атомни отпадъци в Хирошима, развиха левкемия след около 5 и рак след 20 години.
Това доказва, че могат да минат няколко десетилетия след излагане на канцероген и преди ракът да се развие до степен, при която може ла бъде открит.
13. Прекомерно излагане на рентгенови лъчи
Научно доказано е, че не само прекаленото излагане на рентгенови лъчи, но дори само профилактичното и диагностичното облъчване, използвано от лекари, зъболекари и ортопеди, може да причини рак и левкемия. Пред последните години левкемията при децата често е причинена от пренатално облъчване на коремната област с рентгенови лъчи по време на бременност при жените.
14. Кадмий
Въпреки, че е полезен в малки количества, кадмият е много токсичен в големи. Наличието му в околната среда се увеличава най-вече от автомобилите, фосфатните торове и различните индустрии. Той замърсява почвата и водата и се усвоява от растенията, особено от зърнените култури. Между впрочем, според д-р Ларс Фрайбърг от Швеция, пшеницата поема 10 пъти повече кадмий от ориза. Кадмият се концентрира и черния дроб на животните, като ги прави особено вредни като храна. Мидите също съдържат кадмий в опасни за здравето количества.
Кадмият може да причини много сериозни здравословни проблеми като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, железодефицитна анемия, емфизем, хроничен бронхит, фиброза на белите дробове, увреждания на бъбреците и РАК.
15. Лекарства и химикали в околната среда
Живеем в срана безпрецедентни химични заплахи от всички посоки. Нашият въздух, нашата вода и нашата храна съдържат хиляди токсични са потенциални канцерогени. Според д-р Алфред Тейлър от Биологичния институт към Тексаския университет дори натриевият флуорид във флуо-ридираната вода, която почти половината американци се налага да пият, има връзка с нарастване случаите на рак. Голям брой широко употребявани лекарства се приемат от много изследователи като потенциални канцерогени.
Освен това и твърде често употребявани пестициди са несъмнени причинители на рак. Изследванията върху животни, извършени от изследователската лаборатория в Бетесда, Мериленд, показаха дози DDT. развиха тумори. Независимо от факта, че DDT е доказан канцероген н че е забранен в много европейски страни, DDT все още разрешен и широко ползван в САЩ, а сред обществеността е създадено впечатлението, че вече е забранен. В Калифорния все още може да се прилага върху люцерна, лук, цитрусови плодове и чушки.
16. Сол
Какво? Всеизвестната сол - канцероген? Да, дори този разпространен химикал, натриевият хлорид, ако се използва в прекомерни количества, може да причини рак. Световната здравна организация (СЗО) като сътрудник на ООН съобщи от Япония, че е демонстрирана статистически връзката между честотата на стомашните ракови заболявания и количеството сол, консумирано от японците.
Колкото повече сол в диетата-толкова повече рак на стомаха
17. Гранясали храни и мазнини
За някои хора съвременните методи за обработка и продажба на храни са прогресивни. За мен те са нещо съвсем различно. Много храни са престояли и развалени още по рафтовете на магазините. Това се отнася особено за натуралните, необработени и т.нар. „здравословни храни": пшеничен зародиш, мазнина от пшеничен зародиш, слънчогледово семе, сусамено семе, пълнозърнесто пшенично брашно, които могат да извършат истински чудеса за вашето здраве естествено, само ако се консумират съвсем преспи.
На практика, обаче, това е напълно невъзможно. Натуралните, необработени храни са силно податливи на разваляне. Пшеничния зародиш гранясва седмица след като е произведен (при получаването му в магазините вече е твърде стар). Гранясалите храни са много опасни. Не само витамините Е, А и F, заради които ги консумираме , са напълно разрушени в тях, но в процеса на гранясване се образуват особено опасни химични субстанции като пероксиди и други. Бидейки силни химични дразнители, тези субстанции могат да причинят рак. Това становище е прието от най-изтъкнатите световни авторитети по въпросите на гранясалите храни: д-р X. Ане-мюлер от Германия и д-рите Рауни и Барет от Пенсилванския университет, занимаващи се с експерименти върху животни.
Също така мазнините, особено растителните, след обработка при високи температури стават канцерогени.
18. Диета, богата на животински протеин
Д-р Йозеф Иселс, може би най-големият специалист по ракови заболявания в света и директор казва: „Прекалената консумация на месо и на други, богати на холестерол храни, не само причинява атеросклсроза, но влошава кръвообращението и намалява достъпа на кислород в клетките; това също така увеличава риска от развитието на тумори.
Изследванията върху животни и хора показват, че ограничаването консумацията на месо и животински мазнини, включително масло, ще намали риска от рак."
Прекаляването с протеини не само причинява що и хроничен дефицит на панкреатичен ензим -последното е прието за един от главните причинители на рак в страните с висока консумация на протеин. Статистически може да бъде доказано, че в тези страни има повече случаи на рак. И обратното - в страните, чиято традиционна диета е с ниско съдържание на животински протеин, както и на други видове протеин, ракът се среща рядко или почти никак. Народът на Хунза е пример за ниска протеинова листа, особено по отношение на животинските белтъчини. Могат да бъдат споменати и други: индианците от Юкатан или Тодите в Източна Индия, където хората приемат само част от количеството протеин, консумирано от американците и където ракът е непознат. Американците консумират повече протеин от всяка друга нация в света. Ние сме начело и в световните ракови статистики. Повечето водещи изследователи в областта на това заболяване и лекари с хранителна ориентация като д-р Макс Герсън. д-р Йозеф Иселс, д-р Вернер Забел, д-р Уилям Кели, д-р Ернст Кребс, д-р Вернер Колат и д-р Алан X. Нитлър са убедени, че прекаляването с протеин и неспособността на организма да го разгражда и усвоява са едни от главните причини за рак.
19. Преяждането
Почти всеки е съгласен, че затлъстяването причинява повечето от т.нар, болести на цивилизацията или дегенеративни болести: артрит, диабет, сърдечни заболявания и рак. Статистиките на Метрополитън Лайф показват, че наличието на тези болести у хора с наднормено тегло е много по-често, отколкото у тези с нормално. Според д-р Иселс експериментите с животни показали, че при тези, на които било разрешено да ядат колкото искат, се образували 5,3 пъти повече спонтанни тумори, отколкото при онези, които били хранени през ден. Годините на глад през Втората световна война и непосредствено след нея предизвикаха други болести на цивилизацията. Когато ограниченията в храненето изчезнаха, случаите на рак веднага се увеличиха и достигнаха предвоенното си равнище. Дори една толкова консервативна институция, каквато е Националният раков институт, признава връзката между преяждането и болестта. Нейна официална публикация „Предизвикателството на рака" гласи: „Статистически е доказано от различни застрахователни компании, че личности с наднормено тегло много по-често развиват рак."
20. Репродуктивни и сексуални деформации
Установено е, че все по-разпространяващият се рак на простатата жлеза при мъжете често се причинява от неестествено прекомерно въздържание и нередовно сексуално задоволяване. Пренебрегването на сирите сексуални, съпружески и майчински традиции води до по-честото развитие на рак на репродуктивните органи в нашето общество. Майки, които не кърмят бебетата си, се излагат на по-голям риск от рак на гърдата. Практикуването на твърд петинг, водещ до силна сексуална възбуда без естествен завършек, преждевременно прекъсване или прекалено удължаване на половия акт - всичко това спомага за развитието на заболявания на простатата и рак.
21. Хранителна недостатъчност
Според една от последните статистики на Департамента на селското стопанство на САЩ и Департамента по въпросите на здравето, образованието и благосъстоянието около 50% - половината! - от американците страдат от различни степени на недохранване и недостиг на отделни хранителни компоненти. Повече от 100 проучвания в различни страни доказаха, че почти всеки хранителен недостиг на един или повече витамини, минерални вещества или други хранителни субстанции може да намали съпротивителната способност на организма към спонтанно възникване на рак и да увеличи риска от това заболяване. Например:
•Дори слаб недостиг на холин причинява рак на черния дроб.
•Недостигът на витамин Е повишава риска
•Липсата на йод в диетата може да причини рак, особено на щитовидната жлеза.
•Липсата на различни В-витамнни причинява увреждания на черния дроб и води до опасност от смъртоносни болести.
•Сериозен дефицит на цинк може ла предизвика рак на простатата.
•Недостигът на витамин А намалява способността на организма за съпротива срещу повечето канцерогени и води до образуване на тумори.
•Липсата на магнезий също е свързана с развитието на рак, както сочат проучванията на Университета в Монреал и в Египет.
И така нататък. Докато недохранването е широко разпространено в тази страна , то остава една от главните причини за разпространение на раковите заболявания.
22. Силен емоционален стрес
И най-накрая, все повече авторитетни изследвания показват, че характерни черти у човешката личност играят важна роля за развитието на рак. Д-р Хелън Фландърс Дънбар смята, „че само определени типове хора се предават на рака". Популярният пионер на здравето Дж. И. Родейл каза, че „щастливите хора не се разболяват от тази болест". Скорошни проучвания на изследователи като д-р Л. Лъо Шан от Института по приложна биология към Нюйоркския университет, д-р Артур Шмале младши и д-р Хауърд Анкър от Рочестърския медицински център, и д-р Уилям Грийн от Университета на Рочестърския медицински център водят до сходни открития: определени типове хора с понижена способност за преодоляване на силни емоционални конфликти и стресове, хора с неконтролируеми състояния на прекалена загриженост и тревога, личности, преживели травматични емоционални сътресения или загуби, тези, които се чувстват самотни, неадекватни, обезверени, отчаяни, хора, които общо могат да бъдат определени като загубили надежда или нещастни – този тип хора са по-податливи на рак от останалите.
Изследователите наблягат на следния факт: въпреки че подобни негативни състояния на съзнанието сами по себе си не могат да причинят заболяването, те увеличават биохимичната уязвимост на организма и подготвят почва за развитие на рак. И сега, след изброяването на всички тези 22 причини за рак (можех да назова още толкова), доказани научно и емпирично, не бихте ли се съгласили с мен, че всъщност ние ЗНАЕМ причините за рака?! или тоталното разрушаване на съпротивителната способност на механизма на тялото за самозащита Срещу единичните или комплексните физични, ХИМИЧНИ, емоционални и външни стресове, които току-що изброих. Безпрецедентните химически атаки от околната среда, въздуха, водата, храната, вредната диета, недостигът, прекаляването (особено с протеини), силният емоционален стрес, деформирани и разрушаващи здравето навици - тези продължителни стресове намаляват или напълно разрушават съпротивителната сила на организма срещу болестите и разчистват пътя за развитието на рака.
Защо тогава, въпреки факта, че всички тези причинители на рак са отдавна известни, продължаваме да чуваме повтарящите се твърдения, че не знаем какво лежи в основата на раковите заболявания. И защо правителството и изследователските институции харчат билиони от нашите данъци, за да открият причините за рака? Защо?!