Сега прочетох написаните нагоре коментари.Ами отде да знам, че е имало такава велика тема!
toothКажи-речи се просълзих ,посипах си главата с пепел мисленно и си ударих главта в стената точно 17/седемнайсет/ пъти..
.
И като следствие какво се получи:потърсих из мене си някъде съвестта си, че да каже какви грехове съм сторил, за да има за какво да прося прошка.. И що да видя, няма съвест, няма никой.Само една смачкана бележка ми оставила горката:"отивам на химическо чистене, ще се върна догодина.до скоро .целувки.твоя съвест"....
...
И ми хрумна сега идеята да взема да напиша един фейлетон със заглавие:
"Измамата,наречена "позитивно мислене"....Ми така де, който има съвест -ще има и грехове, за които ще иска прошка, така идва...
А пък тези, дето не чувстват необходимост /като моя милост
/да се извиняват, изглежда да са носителите на така нареченото "негативно мислене"- онова, презряното,де..
От гледна точка множеството хора,към които принадлежа, така нареченото"позивно мислене","позитивна енергия" и прочее позитивности винаги са били обект на подигравка и чер хумор..хехехехехе
.
Така, както и "позитивните хора" са определили като обект на порицание "онези неблагодарни негативни души".Какво виждам?...Добрите положителните люде,онези дето си прощават един друг и са все "хубави хора"
.Те са повечето време мрачни и сериозни,защото са блюстители на обществения морал....А пък,онези другите, като няма какво да правят,не ги е еня за никой и нищо.Те не усещат задължителните обществено-полезни чувства /като това за прошката
/,но намират време да са весели и усмихнати и да се посмеят от сърце на каквото и да е. Те прекарват голяма част от времето си във веселие, понеже знаят че не им остава нищо по важно във времето ,което са на планетата.Също така смятат че "позитивното мислене" е една добре скроена психологическа хватка ,пригодена за обществено ползване.,един прост принцип за манипулация:накарай някого да се чувства виновен-и той е вече готов да"узнае" какво е "правилното мислене,чувстване и действие".след това само остава вие да посочите правилното...