Здравейте, взех си от онлайн магазинчето на Мер келп на прах, но никъде не беше посочено по колко е препоръчително да се приема на ден. Понеже четох, че е по-добре да има човек едно на ум при добавката на това водорасло към режима си, реших първо да попитам преди да стигна до някой нежелан ефект.
Иначе поразрових се малко де, пишеше на някой места, че ако при прием човек усети някакъв дискомфорт като ускорен пулс, нервност, проблеми със съня ...какво друго имаше.. леко повишена температура и му е по-топло от обикновено...значи щидовидната жлеза е във хиперфукнция и приемането на келп е изкл=чително противопоказно.
Сега започвам да се чудя защо и си го поръчах, имам съмнения, че със щитовидната жлеза нещо не ми е наред, но какво точно ...не знам със сигурност, пък и може да си внушавам.
Добре де, смятам да започна с по 1/4 ч. л. сутрин, смесено с лимонов сок примерно, и да проследя първата седмица как ми се отразява. Не знам дали това нищожно количесто би оказало някакво влияние, но ...хм някой да има е приемал досега келп? Как смятате хорица, дали има причина да се притеснявам?