Тита , човекът има право да издирва такива специалисти..
Ти си съвсем права ,че най-добре всеки сам да поема отговорност не само за това, но и за ВСИЧКО ! Обаче не всеки може да бъде компетентен във всичко
, ( както се казваше в едно строително предаване - "Лесно е когато знаеш" )
Може да звучи самохвално , но съм забелязал, че ако се задълбоча в
нова за мен област , определено откривам сериозни слабости у тези, които са там от
десетки години и се имат за професионалисти.. Например в сферата на строителните ремонти това важи с особена сила ..
Като ги видях колко могат "майсторите" , се принудих сам да се науча и оттогава всичко сам си правя, а когато наема някого поради липса на време - АЗ му казвам какво да прави! ( Едва ли в тази област ти , Тита, можеш да поемаш "отговорността в свои ръце" ..
, но Стефан може и да може ..
)
Това не е защото аз съм много "специален", а защото болшинството "специалисти" остават на едно повърхностно ниво, улягат в комфорта на рутината!
Затова е трудно да срещнем вегани-диетолози, наистина добри лекари, механици, адвокати и т.н...
(когато преди 15г. баща ми загина в катастрофа /като пътник/ в Румъния, се консултирахме с десетки адвокати! и нито един не ни каза да насочим иска си не към извършителя на ПТП-то, а към застрахователите! Резултатът: след 13 години съдебни процеси не сме получили нито стотинка обезщетение! Даже сме сериозно "вътре" от разходите по делата! )
Ето, както каза Сомелиер, един диетолог за да бъде наистина "добър", му трябва още една цяла квалификация..
И защо да се блъска човекът, след като може да остане да си лежи на знанията и дипломата от колежа?
Да му се смеят и врабчетата ,като на проф. ( а скоро може би и академик.. ) Байкова, според която при разделно хранене се усвоявала само 30% от храната..
За съжаление , за да се оцелее в бизнеса, не можеш да заложиш на тясна ниша клиенти..
Ако се разчуе, че някой си диетолог е веган, това по-скоро ще му отдръпне клиентелата , отколкото да я увеличичи, защото болшинството ще го вземат за " чудак" ," особняк"..
А по отношение на "вечния" спор със Сомелиер по " да или не" за веганството..
, първо трябва да се дръпне дебела разделителна линия между животински продукти от личното стопанство и тези от магазина! И ако няма как да се потребяват тези първите, то спорът е излишен , защото тези , вторите, (от съсипани от химия и тормоз животни) категорично са бавно самоубийство.