Аз използвам черупки от сурови яйца, био или селски. Отлепям бавно и внимателно бялата ципа, която е в яйцето. Измивам черупката, ако е останало нещо и оставям да изсъхне. После смилам черупките на ситен прах в кафемелачката и изсипвам в бурканче.
Във висока стъклена чаша слагам леко препълнена чаена лъжичка яйчен прах (излиза от около черупка и половина) и заливам със сока от един лимон или един и половина, ако са по-малки. Разбърквам и сместа шупва (затова е добре чашата да е голяма). След 10-тина минути спада, но по стените на чашата остава полепнал материал от яйцата. С лъжичка го набутвам надолу, за да се обработва от лимоновия сок, иначе остава зян
На другия ден го прецеждам през цедка, като понатисвам с лъжица да се изцеди добре. Ако не прецедя ми е трудно да го пия, защото ми дразни на гърлото. Изпивам го със запушен нос,тъй като вкусът не ми допада много
Аз лично го пия всеки ден или поне се опитвам, но това е индивидуално за всеки.
И не забравям, че както е коментирано по-горе в темата, движението е много важно за вграждането на калция в костите.