Йога подмолната ерес, коварният план на хитрите мангасари от Индия.
Смисълът на православната вяра е в общението с личностния Бог, чрез което човек възвръща своята същинска, истинска човешка същност. Чрез това общение с Бога той се "обожава" и придобива ВЕЧЕН ЖИВОТ. Ние не можем да ви заставим да вярвате в това. Но не можем и да се отречем от своята вяра и надежда. Тази наша вяра ни води към вечен живот! Не 500-годишен живот в добро здраве – но ВЕЧЕН живот, в щастие и любов, в общение с Бога, за Който сме създадени и в общение един с друг. Пред тази перспектива всичко друго бледнее... И ние не бихме гледали равнодушно към такава заплаха, която ще ни лиши от подобно бъдеще на живот в Бога... Ето защо, ако нещо стои като пречка пред спасението на човека, ние сме длъжни поне да предупредим...
Думата "йога" е санскритска и както и латинската "религия", означава "връзка". В моето становище аз наблегнах на това, че "йога" не е просто една система за физически упражнения, както вие пишете: «Хатха йога е здраве и грижа за тялото; лечебна гимнастика; много хора са се излекували и имат превъзходно здраве благодарение на хатха йога, както и на китайски упражнения и стилове и т.н.»... Това е система за връзка с невидимия свят. Но начинът, по който този свят се възприема от йогите няма нищо общо с начина, по който той се възприема от християните. Ние също познаваме този свят. Смея да твърдя, познаваме го прекрасно; нашият опит не само е хилядолетен, но включва и личното откровение на Бога, Който Сам ни е открил Своите истини...Да, вярно е, че в системата на "йога" има много физически упражнения и даже някои от тях наподобяват гимнастика. Да, напълно вярно е и това, че много хора са се излекували от болести и повече от това - поддържат перфектно здраве благодарение на йога. Аз съм един от тях. Излекуван и все още в добро здраве, все още вегетарианец, въпреки, че от много години не се занимавам с йога. Не се занимавам с нея не само затова, че нямам никакво време. Но не се занимавам, защото за всичко в този свят, както сигурно ще се съгласите, трябва да се плаща...
А каква е цената на "йога"? Както беше обяснено в моето становище, когато човек започва да практикува "хатха йога", той не осъзнава, че освен комплекс от физически и дихателни упражнения, хигиенни практики и т.н., "йога" всъщност е и нещо повече. За огромно мое съжаление трябва отново да ви огорча и да споделя с вас, че според мен истината за "йога" е много по-дълбока от тази "истина", която вероятно ви е известна на вас...