---------------------------------------------------------------------------------------------
Точно така. Сапиенс сме започнали да обработваме месото, за да го направим годно за ядене на нашия биологичен вид, което от своя страна показва, че не сме месоядни по природа.
---------------------------------------------------------------------------------------------
По принцип мислех да не пиша, но глупостите тук ми идват в повече - били сме започнали да готвим месото за да го направим годно за нашия биологичен ви - сериозно? А защо сме започнали да печем хляб, защо печем зеленчуци - значи по тази логика не сме направени да ядем и тях така ли? Освен това ако не си чувал за пастърма, суджук и луканка, сашими, чироз и т.н - все месо което се яде но не е готвено- та дотук с тази безумна теория, че хората не били направени да ядат месо.
------------------------------------------------------------------------------
Просто сме били принудени да станем такива в даден момент и сме останали такива след това по силата на навика. Но всичко това лека-полека ще се промени.
------------------------------------------------------------------------------
И как точно са били принудени хората от плодоядци да станат месоядци - я си представи хората, които живеят на север от България а и на нашите ширини - какви плодове са имали на разположение в миналото - бих казал никакви с изключение на есента. И колкото по на север отиваш толкова месото преобладава пред плодовете - прост факт които никой логично мислещ човек не може да отрече.
А имаш ли обяснение как в миналото са отглеждали плодове, а въобще виждал ли си как изглеждат диви плодове и колко от тях ще ти трябват само за един ден за да се наядеш
Спомням си като четох книгата на Лидия Ковачева - имаше безумни твърдения, че човек като ядял месо три дни само месо и щял да умре - пълни глупости. Ето днес чета една статия - няма нищо общо с здравето - става въпрос за най-студения град на света - където температурата достига минус 71 градуса по Целзии - та ми направи впечатление, какво ядели тези хора - само и единствено месо от елен и конско месо ето и линк към статията:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2280650/Oymyakon-coldest-village-earth-Weather-takes-turn-worse-71C-Russian-hamlet.htmlта е добре преди някои хора с претенции в този форум да помислят малко и да попрочетат нещо различно от тънки веган книжки.
Аз не съм против плодовете - напротив смятам, че човек е всеядно животно и може да живее и с месо и с плодове, но определено някои хора имат проблем с плодовете, точно както и някои имат проблем с готвеното месо или с млечните