Аз съм Николай, от Димитровград, на 31 год. Работя като пожарникар - хуманността в тази професия е водещ фактор.
От 3 месеца насам реших да променя начина си на хранене и да видя какви ще бъдат реакциите на организма ми. Всъщност преди това се хранех с каквото и да е, по всяко време, без да му мисля. Но някак си ми прещрака за идеята, относно здравословното хранене, кълновете, фрешовете..., изключването на всякакво месо. Консумирам обаче мляко и продуктите му, и яйца. Засега храненето ми не е толкова здравословно (позовавайки се на твърденията тук в този сайт, а не само тук), но може би ми трябва време за да премина към най-правилния път в храненето си.
Друга причина, и то водеща, която ме подтикна към това да спра месото, е това, че съм много милостив и състрадателен по природа, и след като гледах филмът "Земляни", тогава се замислих, наистина. И си помислих, че ако ги нямаше магазините за месо, аз не бих могъл да си го осигуря, тъй като не бих могъл да убия някое животно за да се наям с него...! И така спрях месото...., може би завинаги, или до момента, в който се окаже, че организмът ми няма да може да я кара без месо (хипотетично).
Пожелавам на всички да са живи и здрави, и да бъдат добри и състрадателни, защото това е правилният път, поне според мен.