Нещо, което ми стана любимо през последните дни, най-вече, заради уханието на розова вода в него и разхлаждащия сок от лимон.
- 600 мл чай от мащерка / кипва се водата и се слагат две щипки, по-големи, мащерка или друг вид чай, запарва се за около половин час, през лятото може да се направи чай със слънчева вода /
- 200 мл вода
- 2 с. л. мед, разтворен във вода
- сокът на половин лимон
- 2 ч. л. розова вода
След като чаят, ако е запарен, се охлади, слагам всичко в еднолитрово стъклено шише, затварям го и го джуркам. Охлажда се в хладилник, става около литър чай. Преди да го пия, го оставям да прихване малко от стайната температура, защото не обичам много студено.
Ще сложа и снимки, нали съм им фен, ама ми свиха фотото за няколко дена, така че ще позакъснея със снимковия мат’риал. Ако някой се чуди какво толкова има да се снима един чай, в шишето е тайната.