Моят активатор е друг, не е на тази фирма. Киселата вода съм я мерил с pH-лента, показваше, че наистина е кисела, но не помня стойности - беше отдавна. Истината е, че почти не съм си правил такава вода, не защото не се получава, каквато се очаква, а защото ме мързи да се занимавам - тя е нетрайна и трябва да се приготвя ежедневно. На мен засега не ми е до това, имам си други грижи и по-интересни занимания, ако ми остане малко време и то предимно късно вечер преди да си легна.
Дали има полза? - Не мога да твърдя от себе си, защото, както казах, почти не съм използвал такава вода. Моя колежка ми сподели, че баща й от много години си прави и си я ползва и е много доволен от резултата. Тя самата не се е интересувала от подробности.
Не знам какво толкова му е специалното на японския активатор, че струва толкова пари, но всеки що-годе грамотен в електротехниката човек може да си направи добър активатор по предлаганите на разни места схеми, стига да има подходящите материали. Това, че японският прави водата за минути е само въпрос на прилагане на по-високо напрежение. От съображения за сигурност в масово продаваните евтини варианти се използва ниско напрежение и оттам времето за приготвяне се удължава в пъти. Нешо Нешев от Троян, който е един от популяризаторите в България на този метод, прави примитивни активатори, но с по-високо напрежение и водата му става точно каквато трябва. С тази вода е излекувал съпругата си от рак, както и много други хора - така поне казват онези, които го познават.