Не мисля , че гладуването трябва да се разглежда само самостоятно упражнение за подобряване на здравословното състояние.
Първо започнах с кълноядене, увеличаване на плодовете и малки гладувания по 5 - 8 дни. Всеки си знае как се чувства , но при гладувания аз не мога да съм много работоспособен а проблемът ми е , че съм работник.
Не обичам рязките промени в режимите, всъщност какво значи режим? Аз от години не спазвам режими, просто не употребявам боклуци а предимно сурова, до колкото мога да си позволя качествена храна в малки количества.
1.Кой колко килограма е свалил колко % от тях са подкожни мазнини от какво изходно тегло е започнал , вид пост и брой дни.
Когато се взех сериозно в ръце бях 135 кг, тежко дишащ и едвам си връзвах обувките. ( тук може би е важно да се спомене и възраст, спортни навици, медикамендозни курсове и т.н. )
2. Излекувал ли се от болести и други лечебни ефекти
Болестите ми бяха неустановени, лежах по болниците със "анемична кръвна картина", разширен черен дроб и слезка. Всички беди ми дойдоха от приемане на медикаменти ( много дълго ще стане ако обесня и за това ) С две думи - научих по трудният начин, че по болниците могат и да те повредят.
След няколко месеца суровоядство 4 - 5 + гладувания + пречистване на дебелото черво бях станал нов човек, бях свалил около 25 кг.
Според мен, наднорменото тегло е показател, че сме болни а не, че "ядем много". Здравото тяло може да се справи и малко и с много храна, въпросът е какво се яде.
3. Усещания по време на ЛГ и духовни постижения ако не е твърде лично
Тук не мога да кажа много, като се има предвид , че най - дългото ми гладуване е било сухо 4 дни + 10дни водно. Ако нямах предварителен опит - нямаше да опитам толкова дълго. Усещането първия ден е, че ми се хапва нещо, след това усещания нямам - нито ми се пие , нито ми се хапва. 4 - 5 тия ден ми спада силата. ( от 1-4 ден работих , 5 - 8 почивах, 9 - 12 работих, 13-14 почивах, ) 2 дни само на много леки смутита и сок от цитруси ( тогава нямах сокоизтисквачка ), 10 дни предимно зелени смутита, и после предимно плодоядене.
Духовното чувсто не ми се променя, събуждам се с усмивка както обикновено. ( за разлика от чернодробното прочистване , след което се чувствам все едно не стъпвам по земята )
* Не , че някой ме пита, но все пак да кажа, че при гладуване е добре да е почистено червото, дали става въпрос за хубово прочистване започнало преди самото гладуване или само 1 - 2 клизми от 2рия - 3тия ден гладуване, всеки може да вземе решение за себе си. Аз просто знам че разлика има.