Освен да споделя и аз, макар да нямам влагалище и цикъл
Но пък моят организъм си има една особеност. Всяка пролет, някъде около края на март, започва да сигнализира, че му е дошло време за почистване. Забелязал съм, че остротата на симптомите за почистване е в правопропорционална зависимост от количеството на некачествената храна, която съм поел през изтеклата година (най-вече силно калорични фабрикати с ниска хранителна стойност и висока токсичност). Едно време, когато се изхранвах предимно с такива фабрикати, освен другите симптоми за интоксикация, всяка пролет получавах възпаление на хемороиди (външни). Болката беше толкова силна, че наистина не можех да си седна на д-то. За щастие, забелязах, че като спра да се храня за 1-2 дни, болката изчезваше, а размерът на хемороидите се смаляваше 2-3 пъти, особено когато повторя тези кратки гладувания в няколко поредни седмици.
Откакто преминах предимно на растителна храна, хемороидите ми напълно изчезнаха. Сега няма и следа от тях, сякаш никога не съм имал. Впоследствие научих, че в тези периферни области организмът депозира токсичните отпадъци посредством кръвта и лимфата в опитите си да се самоизчиства. Когато количеството на токсичната слуз премине критичната за конкретния организъм граница, това води до възпаление и образуване на гнойни секрети в тези периферни образувания. Формира се благоприятна среда за развитие на патогенни микроорганизми, които допълнително влошават обстановката в тази деликатна област
. Болката, сърбежите, паренето са резултат от възпалителния процес и въздействието върху нервните окончания на депозираните токсични вещества и активното размножаване на патогени.
Та това е накратко, Nielka
Предполагам, няма пречка да останеш поне 2 дни на вода. Ако говорим за едно и също нещо, веднага ще почувстваш облекчение. Голямо! Но дори да не забележиш в самото начало осезаем положителен резултат, нищо! Ти повтори процедурата още няколко седмици. Каквото и да е конкретното образувание (хемороид, анална фисура и т. н.), подобрение ще има със сигурност.