Vtoroto, toest savojskoto, spored men ne e osobeno vkusno, a i e dosta tvardo, za salatki ne stava dobre. Tuk v Italia ne se smiata za interesen zelenchuk, daze ti go podariavat na pazara, poniakoga ne go plashtam kogato kupuvam drugo ot moia chovek na sergiata, nodariava mi ili tova ili vrazka magdanoz, ama az predpochitam magdanoza, tova zele posle za sedmiza ne moga da go doiziam sama.
"svetlite" vidove gi obicham poveche, surovi v salatkata sa po vkusni i hrupkavi.
p.s. poslednoto i az ne znaeh che e vid zele. Prilicha mnogo na edin vid deto tuk se kazva "coste" (le coste) - stava i po visoko ako se ostavi da raste; mnogo e vkusno leko zadusheno na para, svetlata chast na stablata ostava hrupkava, a zelenite lista sa po meki, malko nabodobiavat spanaka, no s po delikaten vkus.